Rondleidingen SAA

Rijkswaterstaat verzorgt geregeld rondleidingen. Dat biedt u de mogelijkheid om verschillende werken (gereed of in uitvoering) te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal, het Aquaduct, de verbreding van de A6 bij Almere en de landtunnel op de Gaasperdammmerweg.

Binnen het programma SAA zijn er twee rondleidingen. Een bustour langs de highlights van SAA en voor omwonenden een rondleiding over de bouwplaats op de A9 en door de Gaasperdammertunnel.

Rondleiding Highlights SAA

Een bus met de rondleider van Rijkswaterstaat neemt u mee langs de belangrijkste werken. De rondleiding start op de Burgemeester Stramanweg 100b, 1000 EM, in Amsterdam Zuidoost of op parkeerterrein Lesplaats te Almere. Om 13.00 uur begint de rondleiding met een presentatie over het programma Schiphol-Amsterdam-Almere. Rond 17.00 uur bent u weer terug op het vertrekpunt. Mocht de rondleiding onverhoopt niet doorgaan bijvoorbeeld door zeer slechte weersomstandigheden, dan ontvangt u een e-mailbericht. Wilt u graag mee met deze rondleiding? Bekijk de data en schrijf u in

 

Groepen zoals non-profitbedrijven, instanties of scholen kunnen een aanvraag doen voor een groepsrondleiding.

 

Rondleiding door de Gaasperdammertunnel

Woont u vlakbij de A9 Gaasperdammerweg en wilt u de bouw van de Gaasperdammertunnel eens van dichtbij bekijken? Samen met onze rondleiders loopt u vanaf de bouwkeet naar de tunnelmond en door de tunnelbuizen. Onderweg hoort u hoe de tunnel is gebouwd en krijgt u uitleg over de technische systemen in de tunnel. De rondleiding gaat over de bouwplaats van de tunnel. Het terrein kan ongelijk zijn en er zitten verschillende hoge trappen in de route. Deelnemers moeten daarom goed ter been zijn om deel te kunnen nemen.

 

De rondleiding start om 14.30 uur (op zaterdagen om 10.00 uur) bij de bouwkeet bij poort 16 aan het Gaasperdammerpad. Parkeren kan hier gratis op de parkeerplaats van IXAS. De rondleiding duurt zo’n 2,5 uur. Wilt u graag mee met deze rondleiding? Bekijk de data en schrijf u in.