Start werkzaamheden verbreding A6 Almere

Op maandag 3 april is aannemerscombinatie Parkway6 gestart met de verbreding van de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Stad. Vanaf 1 mei is de extra rijstrook beschikbaar.

De komende 2 maanden krijgt de snelweg eerst een kwaliteitsverbetering, zodat herstelwerkzaamheden tijdens de verbreding beperkt blijven. Daarnaast leggen we een extra rijstrook aan tussen Almere Havendreef en Almere Stad, zodat het verkeer vanaf de A1 Amsterdam richting Lelystad beter doorstroomt.

 

Door de kwaliteitsverbetering nu uit te voeren, beperken we herstelwerkzaamheden aan de weg tijdens de verbreding zoveel mogelijk. We vervangen asfalt en belijning, de afwatering van de weg wordt verbeterd en vangrails worden hersteld. Ook vervangen we een deel van de bestaande verlichting in de middenberm door nieuwe masten voorzien van LED-verlichting. Verkeershinder wordt beperkt door een groot deel van het werk ’s avonds en ’s nachts uit te voeren.

Extra rijstrook

Om de doorstroming vanaf de A1 Amsterdam te verbeteren, leggen we een extra rijstrook aan tussen Almere Havendreef en Almere Stad. De A6 tot Almere Havendreef is al verbreed naar 4 x 2 rijstroken. Vanaf Almere Havendreef gaat de A6 echter weer naar 2 rijstroken. Met de extra rijstrook wordt het verkeer beter van 4 naar 2 twee rijstroken geleid. De extra rijstrook is vanaf maandag 1 mei 05.00 uur beschikbaar.