Verkeershinder Muntbergweg en Haarlerbergpad

IXAS verbreedt de bestaande A9 aan de noord- en de zuidkant tussen knooppunt Holendrecht en de spoorlijn Amsterdam – Utrecht. Daarnaast legt de bouwcombinatie tijdelijke rijstroken aan de zuidkant aan waarover het snelwegverkeer tijdens de bouwperiode rijdt.

In maart is gestart met werkzaamheden voor de uitbreiding van het viaduct over de Muntbergweg. Daarnaast wordt het fietstunneltje verlengd bij het Haarlerbergpad. Hierop worden later de tijdelijke rijstroken aangelegd. Daarom informeren we u over de werkzaamheden en hinder die ze mogelijk
met zich kunnen meebrengen.

 

Bedrijven Muntbergweg wel bereikbaar

Riolering verleggen

Om het viaduct over de Muntbergweg te kunnen verbreden, moet eerst de daar aanwezige riolering worden verlegd. Voor de veiligheid van de weggebruikers en van de medewerkers versmallen we rijbanen op de Muntbergweg of sluiten ze tijdelijk af. We willen hierbij de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk beperken, daarom voert IXAS deze werkzaamheden uit in het weekend.

Versmalling Muntbergweg stad-in

Van vrijdag 11 maart 20.00 uur tot en met maandag 14 maart 6.00 uur werken we aan de oostzijde van de Muntbergweg, tussen de op- en afritten van de A9. De
twee rijstroken die de stad in leiden, worden versmald en tijdelijk geldt er een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. De rijbanen de stad uit zijn gewoon
beschikbaar. (Zie ook afbeelding 1 op de volgende pagina)

Afsluiting Muntbergweg stad-uit

Van vrijdag 18 maart 20.00 uur tot en met maandag 21 maart 6.00 uur werken we aan de westkant van de Muntbergweg, tussen de op- en afritten van de A9.
Om het werk uit te kunnen voeren sluiten we de rijbaan stad-uit in zijn geheel af voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Karspeldreef en de
S112-Gooiseweg / Holendrechtdreef. De omleidings-route wordt aangegeven met gele borden.

Verkeer stad-in ondervindt geen hinder van de werkzaamheden. Alle bedrijven langs de Muntbergweg blijven ook gewoon bereikbaar. (Zie ook afbeelding 1)

IXAS1 IXAS 2- 14-3

Werkzaamheden Haarlerbergpad

Damwanden voor verlengen fietstunnel

IXAS legt aan de zuidkant van de A9 tijdelijke rijstroken aan. Om het Haarlerbergpad te kunnen kruisen, verlengt IXAS de bestaande fietstunnel. Hiervoor verwijderen we aan de zuidkant van de huidige fietstunnel een deel van de bestaande damwand en brengen een nieuwe aan. We doen dit in de periode van maandag 7 tot en met maandag 18 maart. Deze werkzaamheden zorgen voor geluids- en trilingshinder.

Bouw fietstunnel

Naast het Haarlerbergpad, aan de zuidkant van de A9, bouwen we vanaf maandag 4 april de tijdelijke fietstunnel op. In de nachten van dinsdag 12 op woensdag 13 april en van donderdag 14 op vrijdag 15 april hijsen we de fietstunnel op zijn plek en sluiten het fietspad weer netjes aan. (Zie ook afbeelding 2.) Het Haarlerbergpad is deze twee nachten van 22.00 uur tot 6.00 uur afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Muntbergweg. De omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven.

 

IXAS2-14-3