(Nacht) werkzaamheden bij de A2

Rijkswaterstaat en bouwcombinatie IXAS werken de komende tijd aan de uitbreiding van de rijbanen van de A2 bij knooppunt Holendrecht. Voor een aantal werkzaamheden moeten rijstroken op de A2 worden afgesloten. Dat mag alleen in de nacht. Met dit bouwbericht informeren we u over de werkzaamheden in mei en juni, de planning ervan en de overlast die ze mogelijk met zich kunnen meebrengen.

Aanbrengen damwanden en heipalen bij de A2

Medio juni starten we met heiwerkzaamheden voor de uitbreiding van de viaducten over de A2 van knooppunt Holendrecht. Hierover informeren we u binnenkort. Rijkswaterstaat en IXAS treffen nu een paar voorbereidende werkzaamheden:

 

  • We verplaatsen een aantal portalen (met de blauwe routeborden) die over de A2 staan. Op de nieuwe locatie brengen we heipalen aan, daarna kan het portaal worden geplaatst. De eerste heipalen brengen we aan in de nachten van 23 en 25 mei (reservenachten 24 en 26 mei). In juni verplaatsen we nog een aantal portalen. Wanneer de planning hiervan is vastgesteld, informeren wij u hierover.

Nachtwerkzaamheden

Vanaf 23 mei werken we van maandag tot en met vrijdag in de nachten aan de uitbreiding van de A2 en knooppunt Holendrecht.
We voeren diverse werkzaamheden uit die door het geluid van machines en vrachtwagens geluidsoverlast met zich kunnen meebrengen:

 

  • Langs de hoofdrijbaan brengen we met graafmachines nieuwe riolering aan.
  • Bij de westelijke parallelrijbaan leggen we nieuwe rijstroken aan. Hiervoor graven we de weg af en brengen de fundering en asfalt aan.
  • We brengen funderingen aan voor een stevige ondergrond voor onze heistellingen.
  • Met een kleine graafmachine (ver)plaatsen kabels en leidingen langs de A2.

In onderstaande bouwbericht vindt u de planning van alle werkzaamheden:

 

Bouwbericht – (Nacht) werkzaamheden bij A2 – PDF