IXAS verwijdert tijdelijke damwanden bij knooppunt Holendrecht

Van donderdag 15 december tot en met vrijdag 23 december verwijdert aannemerscombinatie IXAS damwanden aan de noordoostkant van knooppunt Holendrecht.

Damwanden verwijderen

Voor de uitbreiding van knooppunt Holendrecht bouwt IXAS onder andere een nieuwe fly-over die de A9 verbindt met de A2 richting Haarlem/Schiphol. De afgelopen maanden bouwden we voor deze fly-over de ondersteuningspilaren. Per pilaar maakten we met damwanden een tijdelijke bouwkuip. Ook brachten we damwanden aan om tijdens de werkzaamheden de watergang langs het Amstel III-gebied open te houden.

 

De damwanden van bouwkuipen die we langs de A2 maakten, werden al direct na het werk verwijderd. Nu verwijderen we ook de damwand van de watergang en van de pilaren die langs de verbindingsboog A9 – A2 staan. Medio maart verwijderen we de tijdelijke damwanden van de laatste pilaar die nu nog in aanbouw is (zie bovenstaande afbeelding).

Hinder

De damwandplanken trillen we uit met een trilblok. Dit zorgt voor geluids- en trillingshinder in de omgeving.

Werktijden

We verwijderen de damwandplanken tussen donderdag 15 en vrijdag 23 december. We werken van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur.

Lees meer