Vrije busbaan Almere 10 december open

Als op zondag 10 december de nieuwe dienstregeling voor het busvervoer in Almere ingaat, wordt ook de vrije busbaan tussen knooppunt Muiderberg en Almere Poort in gebruik genomen.

Als de vrije busbaan in gebruik is genomen, rijdt de bus sneller van en naar Amsterdam vanuit Almere Poort. De busdiensten gaan tussen knooppunt Diemen en Almere Poort gebruik maken van de nieuwe infrastructuur. Dit bespaart tijd. De bussen mogen continu 80 km/h rijden op de vrije busbaan.

 

Tussen knooppunt Muiderberg (De Goog) en aansluiting Muiden/Weesp (P+R Muiden) kan de bus bij files via de extra brede vluchtstrook rijden. Tussen knooppunt Diemen en aansluiting Muiden/Weesp (P+R Muiden) en tussen knooppunt Muiderberg en Almere Poort is in beide richtingen een vrijliggende busbaan aanwezig.

Vluchtstrook

Bussen rijden nu gewoon over de A6. Ze komen er bij Almere Poort op en rijden dan richting Amsterdam. Bij file kan de bus over de vluchtstrook. De bus mag dan maar 50 km/h. Op de terugweg kan ook via De Goog worden gereden.

AllGo

Vervoerder Keolis, vroeger Syntus, gaat het busvervoer in Almere verzorgen. Keolis gaat met bussen rijden onder de naam AllGo.