Weekendwerkzaamheden A9 Ouderkerk aan de Amstel

Van vrijdag 1 september 20.00 uur tot en met maandag 4 september 5.00 uur voeren we portaalwerkzaamheden uit op de A9 in Ouderkerk aan de Amstel. Portalen zijn de stalen witte constructies boven de snelweg waar de bebording aan hangt. We werken deze periode dag en nacht. Als gevolg hiervan is er in het weekend van 1 – 4 september verkeershinder. Zie verderop in deze brief. 

Portaalwerkzaamheden

Om later nieuwe portalen te kunnen plaatsen, starten we in het weekend van 1 – 4 september met het aanbrengen van de fundering van de portalen. Hiervoor trillen we palen in de bodem. Vervolgens maken we de steunpunten waar later de portalen aangehangen worden.

Wat merkt u ervan? 

De portaalwerkzaamheden brengen geluids-, trillings- en verkeershinder met zich mee. 

Geluids- en trillingshinder 

Het aanbrengen van de paalfundering voor de portalen zorgt voor forse geluids- en trillingshinder voor de directe omgeving. Deze werkzaamheden vinden plaats van zaterdag 2 september 7.00 uur tot zondag 3 september 5.00 uur. De overige werkzaamheden brengen nauwelijks tot geen geluids- en trillingshinder met zich mee. 

Verkeershinder 

Tijdens het weekend is er sprake van verkeershinder. Van vrijdag 1 september 20.00 uur tot maandag 4 september 5.00 uur is de A9 in één richting afgesloten: van knooppunt Badhoevedorp richting knooppunt Holendrecht. Dit geldt ook voor de tussenliggende op- en afritten. 

Werken in de nacht 

Om het verkeer overdag zoveel mogelijk te laten doorstromen, mag het afsluiten van een snelweg en een op- en afrit alleen in de nacht of het weekend. Bij het maken van de planning proberen we een balans te vinden tussen omgevings- en verkeershinder. Helaas kunnen we niet altijd voorkomen dat de omgeving geluids- en/of trillingshinder ondervindt van de werkzaamheden. 

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op deze website van Rijkswaterstaat
  • Via deze pagina kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.