Werkzaamheden Burgemeester Boersweg

Om het viaduct over de Burgemeester Boersweg uit te breiden, hebben we ruimte nodig. Daarom passen we de wegindeling van de Burgemeester Boersweg onder het viaduct aan. De eerste stap is het aanbrengen van nieuw asfalt. Dit doen we in de avonden en nachten van donderdag 24 en vrijdag 25 augustus tussen 20.00 uur en 6.00 uur. 

Wat merkt u ervan? 

Deze werkzaamheden leveren geluidshinder op door het aanwezige bouwverkeer. De hinder zal beperkt zijn. In de nachten van 24 en 25 augustus is er in beide richtingen op de Burgemeester Boersweg, onder het viaduct, één rijstrook beschikbaar in plaats van twee. Het verkeer wordt via bebording in de juiste richting geleid. Dit levert naar verwachting geen extra reistijd op.

Weekendwerkzaamheden 1 – 4 september 

Van vrijdag 1 september 20.00 uur tot maandag 4 september 5.00 uur voeren we diverse werkzaamheden uit. We gaan verder met het aanpassen van de wegindeling van de Burgemeester Boersweg en starten met werkzaamheden aan het viaduct zelf. We werken dit weekend dag en nacht.

Aanpassen wegindeling Burgemeester Boersweg 

Om het verkeer volgens de nieuwe situatie onder het viaduct te leiden, passen we de belijning aan en plaatsen we verkeerslichten en bewegwijzering. Daarnaast plaatsen we barriers (betonnen blokken) langs de weg. 

Funderingswerkzaamheden viaduct Burgemeester Boersweg 

Om de zuidzijde van het viaduct te verbreden, starten we met de fundering van het nieuwe deel. We brengen damwanden en palen in de grond aan. Zie afbeelding 1 op de laatste pagina voor de locatie van deze werkzaamheden. 

Aanbrengen leidingbrug 

Om water en grond af te voeren van de bouwplaats van de verdiepte ligging, wordt een tijdelijke pijpleiding geïnstalleerd. Deze pijpleiding moet over de Burgemeester Boersweg en de oprit naar de A9 richting Holendrecht heen. Daarom leggen we twee leidingbruggen aan. Zie afbeelding 1 op de laatste pagina van deze brief voor de locatie van de leidingbruggen. 

Portaalwerkzaamheden 

Om later nieuwe portalen te kunnen plaatsen, brengen we de fundering van de portalen aan en maken de steunpunten waarop de portalen aangebracht worden. Zie afbeelding 1 op de achterkant van deze brief voor de locatie van deze werkzaamheden. 

Wat merkt u ervan? 

Geluids- en trillingshinder 

Het intrillen van damwanden voor de uitbreiding van het viaduct zorgt voor forse geluids- en trillingshinder in de directe omgeving. Het aanbrengen van de paalfundering zorgt voor enige geluids- en trillingshinder. Het aanleggen van de leidingbruggen geeft hinder in verband met het aanwezige bouwverkeer. 

Verkeershinder 

Tijdens het weekend is er verkeershinder op de Burgemeester Boersweg en de A9: 

  • Van vrijdag 1 september 20.00 uur tot maandag 4 september 5.00 uur is de rijbaan in zuidelijke richting afgesloten. Het verkeer wordt via bebording in de juiste richting over de busbaan geleid. Dit levert naar verwachting geen extra reistijd op. 
  • In de nacht van vrijdag 1 september 0.00 uur tot 5.00 uur vinden werkzaamheden aan de leidingbrug plaats op de Burgemeester Boersweg. Daarom vragen wij het verkeer, vanwege de veiligheid om maximaal 15 minuten te wachten. Verkeersregelaars begeleiden deze verkeerstops.
  • In de nacht van zaterdag 2 september 0.00 uur tot 2.00 uur vinden hijswerkzaamheden plaats op de Burgemeester Boersweg om de damwanden veilig in te hijsen. Daarom vragen wij het verkeer, vanwege de veiligheid, om maximaal 15 minuten te wachten. Verkeersregelaars begeleiden deze verkeerstops.
  • Van vrijdag 1 september 20.00 uur tot maandag 4 september 5.00 uur is de A9 in één richting dicht: van knooppunt Badhoevedorp tot aan knooppunt Holendrecht. Dit geldt ook voor de tussenliggende op- en afritten. Verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en de A2.

Werken in de nacht 

Omdat we vlak langs en op de A9 en de Burgemeester Boersweg werken, sluiten we voor de veiligheid van de automobilist en de medewerkers de weg (deels) af. Dit mag alleen in de nacht of het weekend zodat het verkeer op doordeweekse dagen zoveel mogelijk kan blijven doorstromen. Bij het maken van de planning proberen we een balans te vinden tussen omgevings- en verkeershinder. Helaas kunnen we niet altijd voorkomen dat de omgeving geluids- en/of trillingshinder ondervindt van de werkzaamheden. 

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op deze website van Rijkswaterstaat
  • Via deze pagina kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.