Werkzaamheden viaduct Beneluxbaan

Uitbreiding viaduct Beneluxbaan zuidzijde 

Sinds juni werken we aan de uitbreiding van de zuidzijde van het viaduct over de Beneluxbaan. Hiervoor hebben we eerst de grond verstevigd door er damwanden in aan te brengen. De volgende stap is het inhijsen van de nieuwe steunpunten. In de toekomst leunt de zuidelijke uitbreiding van het viaduct op deze steunpunten. De steunpunten hijsen we op hun plek met een hijskraan tussen 29 september en medio oktober. We werken tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Zie afbeelding 1 op de achterkant van deze brief voor de locatie van de werkzaamheden. 

Verwijderen bomen Beneluxbaan 

Het viaduct over de Beneluxbaan is een groot viaduct. Dat betekent dat de nieuwe steunpunten groot en zwaar zijn, waarbij de zwaarste zelfs 110 ton weegt. Om deze steunpunten veilig in te hijsen, is er een grote hijskraan nodig die dit gewicht aan kan. Aan de Keerpuntwegzijde van het viaduct is er geen ruimte om deze hijskraan te plaatsen zonder bomen te raken. Om ruimte te maken voor de hijskraan, is het daarom noodzakelijk om twee bomen te verwijderen. Dit doen we op maandag 25 september tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Als wij een boom kappen, zorgen we ervoor dat we hier op een later moment een nieuwe boom voor terugplaatsen. Zie afbeelding 1 op de achterkant van deze brief voor de locatie van de bomen. 

Wat merkt u ervan? 

Verkeershinder 

Er vinden hijswerkzaamheden plaats om de steunpunten op hun plek te plaatsen. Om dit veilig uit te voeren vinden er op de Beneluxbaan verkeersstops plaats. Deze verkeersstops worden begeleid door verkeersregelaars en duren maximaal 10 minuten. Voor het verwijderen van de twee bomen hoeft u geen rekening te houden met verkeershinder. 

Geluids- en trillingshinder 

Het inhijsen van de steunpunten levert geen geluidshinder op. U kunt wel geluidshinder ervaren door het zagen van de twee bomen. 

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op deze website van Rijkswaterstaat
  • Via deze pagina kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.