Geplande inspectie hulpbrug over Keizer Karelweg

Inspectie hulpbrug over Keizer Karelweg

Twee keer per jaar voeren wij bij alle tijdelijke bruggen en viaducten een onderhoudsinspectie uit. Zo ook bij het tijdelijke viaduct over de Keizer Karelweg. De inspectie vindt plaats gedurende twee avonden en nachten:

  1. Zondag 26 november 19.00 uur tot maandag 27 november 1.00 uur
  2. Maandag 27 november 20.00 uur tot dinsdag 28 november 6.00 uur

Als er onderhoud nodig is (dat niet direct uitgevoerd kan worden), dan voeren we dat uit van dinsdag 28 november 20.00 uur tot woensdag 29 november 6.00 uur.

Waarom werken in de nacht?

Om de inspectie uit te kunnen voeren, staan we met een hoogwerker op de Keizer Karelweg. Hiervoor sluiten we telkens één rijstrook af. Om het verkeer overdag zoveel mogelijk te laten doorstromen, mag het afsluiten van rijstroken op de Keizer Karelweg alleen in de avond en de nacht.

Wat merkt u ervan?

Geluidshinder
Voor de inspectie maken we gebruik van hoogwerkers. Hoogwerkers hebben een wettelijk verplichte geluidssignalering als ze rijden. Omdat de werkzaamheden in de nacht plaatsvinden, kan deze geluidssignalering goed hoorbaar zijn.

Verkeershinder
Maandag 27 november van 20.00 uur tot dinsdag 28 november 6.00 uur sluiten we één rijstrook af op de Keizer Karelweg. Naar verwachting geeft dit weinig tot geen verkeershinder. Het voet- en fietspad blijven gewoon open.

Indien er onderhoud nodig is, wordt er van dinsdag 28 november 20.00 uur tot woensdag 29 november 6.00 uur nog een keer één rijstrook afgezet op de Keizer Karelweg. Ook dan blijven het voet- en fietspad gewoon open.

Aanvullend informeren wij u over een weekendafsluiting op de A9 in verband met werkzaamheden ter hoogte van de Schipholbrug en Ouderkerk aan de Amstel:

Van vrijdag 24 november 20.00 uur tot maandag 26 november 5.00 uur is de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht in beide richtingen dicht voor doorgaand verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2 en vice versa.

Voor lokaal verkeer zijn de opritten 5 Amstelveen-Stadshart en 4 Ouderkerk aan de Amstel richting Utrecht/Almere het hele weekend open. Lokaal verkeer in de richting van Schiphol/Haarlem kan het hele weekend gebruik maken van oprit 6 Aalsmeer.

Meer informatie over de afsluitingen en omleidingen is te vinden op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat, www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl.

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.