Werkzaamheden rondom Burgemeester Boersweg

Funderingswerkzaamheden gaan langer door

Afgelopen week hebben wij onze funderingswerkzaamheden (het plaatsen van damwanden en palen in de grond) aan de zuidzijde van het viaduct over de Burgemeester Boersweg vervolgd. De verwachting was dat we vrijdag 17 november klaar zouden zijn. Door hevige regenval konden sommige werkzaamheden niet op tijd uitgevoerd worden, zoals het maken van een werkplatform. Dit werkplatform is nodig zodat de funderingsmachine stevig kan staan. Hierdoor zijn we later gestart met de werkzaamheden dan gepland, waardoor we naar verwachting vrijdag 1 december, twee weken later, klaar zijn. Zie afbeelding 1 voor de locatie van de funderingswerkzaamheden.

Portaalwerkzaamheden

  • Op 3 november informeerden wij u met een brief over het niet geplaatste portaal. In de avonden en nachten van maandag 20 tot en met vrijdag 24 november, tussen 23.00 uur en 5.00 uur, plaatsen wij het portaal alsnog. Portalen zijn de witte constructies boven de snelweg waar onder andere de bebording aan hangt.
  • In de avonden en nachten van vrijdag 24 tot en met maandag 27 november, tussen 23.00 uur en 5.00 uur, plaatsen wij nog een portaal nabij de Burgemeester Boersweg.

De werkzaamheden vinden plaats in de nacht, onder andere in verband met het transport van de portaalonderdelen. Zie afbeelding 1 voor de locaties van de portalen.

Wat merkt u ervan?

Geluids- en trillingshinder

  • Het intrillen van damwanden zorgt voor forse geluids- en trillingshinder in de directe omgeving. Het aanbrengen van de paalfundering zorgt voor een stuk minder geluidshinder omdat we de palen boren in plaats van heien. We werken van maandag tot en met vrijdag, van 7.00 uur tot 19.00 uur.
  • Het plaatsen van de portalen doen we in de nacht. Omdat er weinig andere omgevingsgeluiden zijn, verwachten we dat dit goed hoorbaar is (materiaal op materiaal).
  • Er is verlichting nodig om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. Hier kunt u mogelijk hinder van ervaren.

Verkeershinder

  • Van donderdag 9 november tot en met vrijdag 1 december zijn er verkeersstops op het fietspad van de Burgemeester Boersweg. Dit is nodig om de damwanden en palen veilig in te hijsen. De verkeersstops vinden plaats op doordeweekse dagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur, duren maximaal 10 minuten en worden begeleid door verkeersregelaars.
  • In de avond en nacht van donderdag 23 november op vrijdag 24 november, tussen 23.00 uur en 5.00 uur, zijn er verkeersstops op de zuidelijke rijbaan van de A9 (richting Utrecht/Almere). Dit is nodig om de ligger (het horizontale deel van het portaal) veilig op zijn plek te hijsen. De verkeersstops duren maximaal 15 minuten en worden begeleid door weginspecteurs van Rijkswaterstaat.

Zie afbeelding 1 voor de locatie van deze verkeersstops.

Weekendafsluiting

Van vrijdag 24 november 20.00 uur tot maandag 27 november 5.00 uur is de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht in beide richtingen dicht voor doorgaand verkeer. Dit weekend worden werkzaamheden uitgevoerd ter hoogte van de Schipholbrug en Ouderkerk aan de Amstel.

Lokaal verkeer kan gebruik maken van de volgende op- en afritten:

  • Richting Schiphol: oprit 6 Aalsmeer hele weekend open.
  • Richting Utrecht/Almere: opritten 5 Amstelveen-Stadshart en 4 Ouderkerk a/d Amstel hele weekend open.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2 en vice versa.

Meer informatie over de afsluitingen en omleidingen is te vinden op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat, www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl

Afbeelding 1: Overzicht verkeershinder en locatie werkzaamheden

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.