Nieuwe datum plaatsen damwanden en trefproef ter hoogte van het Stadshart

Nieuwe datum plaatsing damwanden tussen A9 en afrit 5

Twee weken geleden ontving u van ons een brief met kenmerk 498A over het plaatsen van damwanden tussen de A9 en afrit 5 Amstelveen-Stadshart op zaterdag 18 mei. Door een tekort aan personeel kunnen de werkzaamheden op deze dag niet doorgaan. De nieuwe datum voor de plaatsing van de damwanden is zaterdag 25 mei, van 7.00 uur tot 19.00 uur. Zie afbeelding 1 voor de locatie van de damwandwerkzaamheden.

Wat merkt u ervan?

Het aanbrengen van damwanden zorgt voor forse geluids- en trillingshinder. Deze werkzaamheden zorgen niet voor verkeershinder.

Testwerkzaamheden in de avond en nacht in de bak van de verdiepte ligging

Van maandagavond 27 mei tot en met zaterdagochtend 15 juni, met uitzondering van de zaterdag- en zondagavonden en -nachten, testen we funderingspalen in de verdiepte ligging. We werken in de avond en nachten, tussen 18.00 uur en 6.00 uur.

Onder de noordelijke bak van de verdiepte ligging komen in totaal 6.900 funderingspalen. Deze palen zorgen er straks voor dat de betonnen bak niet omhoog komt drijven door de druk van het grondwater. Om te onderzoeken of de palen sterk genoeg zijn, testen we ze regelmatig. Dit doen we door een machine een langere periode aan de palen te laten trekken. Het deel van de verdiepte ligging waar we de test uitvoeren staat onder water. Voor de test is het belangrijk dat dit water volledig stilstaat. We voeren de tests daarom in de avond en nacht tussen 18.00 uur en 6.00 uur uit, zodat er geen andere werkzaamheden zijn die trillingen in het water kunnen veroorzaken. Per nacht testen we gemiddeld twee palen. Naar verwachting hebben we daarom 3 weken nodig om alle palen te testen.

Wat merkt u ervan?

Een machine pakt de bovenkant van de paal vast en trekt er langdurig met grote kracht aan. Mogelijk hoort u het geluid van de machine: een compressor. Dit is een voortdurend monotoon geluid. Ook is er verlichting nodig om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. Zie afbeelding 1 hieronder voor de locatie van de tests. De locatie, het compartiment, is inmiddels volgelopen met water.

Afbeelding 1: locatie werkzaamheden

Meer informatie

  •  Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.