Realiseren bouwkuip Brug over de Amstel

Werkzaamheden brug over de Amstel

Onlangs informeerden wij u over de uitbreiding van de brug over de Amstel aan de noordzijde. Inmiddels hebben wij remmingpalen aan de westzijde (Amsteldijk Zuid) en de oostzijde (Achterdijk) verwijderd. Remmingpalen zijn houten palen in het water waarmee boten worden afgeremd als ze de brug naderen.

Gewijzigde data plaatsen damwanden

In verband met logistieke raakvlakken met andere bouwprojecten draaien wij de volgorde voor het aanbrengen van damwanden om: we starten aan de oostzijde en beginnen daarna aan de westzijde.

14 juni (?)– 20 juni: werkzaamheden oostzijde brug (Achterdijk)

Van vrijdag 14 juni 7.00 uur tot en met donderdag 20 juni 19.00 uur brengen wij een bouwkuip aan (waterdichte kuip) met behulp van damwanden. In deze bouwkuip bouwen wij later de fundering van de steunpunten voor de uitbreiding van de brug.

21 juni – 5 juli: werkzaamheden westzijde brug (Amsteldijk Zuid)

  • Van vrijdag 21 juni 7.00 uur tot en met dinsdag 2 juli 19.00 uur brengen wij een bouwkuip aan met behulp van damwanden.
  • Van maandag 1 juli 7.00 uur tot en met vrijdag 5 juli 19.00 uur verwijderen wij tijdelijk asfalt (frezen) en verleggen wij een kabel op het fietspad Bankrasweg die voor onze werkzaamheden in de weg ligt. Daarna brengen we opnieuw asfalt aan.

Zie afbeelding 1 voor een overzicht van de werkzaamheden. We werken op doordeweekse dagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur.

Wat merkt u ervan?

Geluids- en trillingshinder

  • Het verwijderen van remmingpalen zorgt voor matige geluidshinder.
  • Het aanbrengen van damwanden en het frezen van asfalt zorgt voor forse geluids- en trillingshinder voor de directe omgeving.

Verkeershinder

  • Om damwanden veilig op hun plek te hijsen, zijn tussen 21 juni en 5 juli verkeersstops nodig op de Amsteldijk Zuid. Naar verwachting zijn dit 3 stops per uur van maximaal 10 minuten, buiten de spits. We passen deze verkeersstops toe en werken vanaf een drijvend platform op de Amstel om te voorkomen dat we de Amsteldijk Zuid moeten afsluiten.
  • Het fietspad Bankrasweg is reeds afgesloten tussen speelboerderij Elsenhove en de Amsteldijk Zuid. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Amsteldijk Zuid, Amstelslag en het park.

Zie afbeelding 1 voor een overzicht van de werkzaamheden.

Afbeelding 1: Overzicht werkzaamheden en verkeershinder

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.