Vervolg werkzaamheden viaduct over Beneluxbaan

Damwanden Keerpuntweg en Ouverture

Onlangs informeerden wij u met een brief (kenmerk 522A) over onder andere de damwandwerkzaamheden aan de noordzijde van het viaduct over de Beneluxbaan. Omdat we kabels en leidingen in de grond gevonden hebben die niet op tekening staan, kunnen we de damwanden nu niet plaatsen. We gaan intern kijken naar mogelijke oplossingen en informeren u op een later moment verder.

Sloopwerkzaamheden landhoofden

In juni hebben wij een deel van de voormalige landhoofden langs de Keerpuntweg en Ouverture gezaagd en uitgehesen. Landhoofden vormen de overgang van het brugdek naar de vaste grond. Omdat hierbij grote betonnen brokken vrijkwamen, moesten wij deze kleiner maken om ze te kunnen vervoeren. Hierdoor heeft u langer forse geluidshinder kunnen ervaren, dan de gecommuniceerde datum van 21 juni. We begrijpen dat dit vervelend kan zijn geweest voor u. Ook nu zijn we bezig met sloopwerkzaamheden, tot en met vrijdag 19 juli. De fundering, het deel in de grond waar de landhoofden op stonden, wordt gesloopt en ook hier moeten we grote brokken beton kleiner maken. We werken op doordeweekse dagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Zie afbeelding 1 voor de locatie van deze werkzaamheden. U ontvangt deze periode meerdere brieven van ons zodat wij u goed op de hoogte kunnen houden over de werkzaamheden aan het viaduct.

Wat merkt u ervan?

Geluids- en trillingshinder

De sloopwerkzaamheden en het breken van het beton in kleinere stukken zorgen voor forse geluidshinder voor de directe omgeving. Wij vermalen het beton op een andere locatie om langdurige geluidshinder en stofvorming te voorkomen.

Afbeelding 1: Locatie sloopwerkzaamheden landhoofden

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.