16-20 september A9 in beiden richtingen in avond en nacht dicht

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 september is de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht in beide richtingen vier avonden en nachten dicht tussen 20.00 uur en 5.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2 en vice versa en moet rekening houden met 10-30 minuten extra reistijd.

Aannemer VeenIX voert deze nachten onder andere werkzaamheden uit bij de Schipholbrug, verwijdert en plaatst portalen en voert grondwerkzaamheden uit.

Schipholbrug

In de kelder onder de Schipholbrug wordt deze nachten het zogenaamde panamawiel afgesteld. Dit is een enorm tandwiel die verbonden is met het mechanisme dat de brug laat draaien. Hierdoor kan het zware brugdek (val) efficiënt en met relatief weinig kracht bediend worden. Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren mag er geen verkeer over de Schipholbrug rijden. Omdat het verkeer op dit moment met 2 x 3 rijstroken over het noordelijke dek rijdt, moet de A9 in beide richtingen dicht.

(tekst loopt door onder de foto)

Ook Burgemeester Boersweg dicht in nachten 16-20 september

Ook de Burgemeester Boersweg in Amstelveen is in de nachten van 16-20 september tussen 20.00 uur en 5.00 uur afgesloten (vier nachten).
Na het verbreden van de zuidkant van het A9-viaduct over de Burgemeester Boersweg, is nu de noordkant aan de beurt. Om de noordkant te kunnen verbreden is ruimte nodig. De komende periode worden voorbereidende werkzaamheden getroffen om het A9-verkeer naar het zuiden te verschuiven zodat de noordkant vrij komt van verkeer en VeenIX kan starten met de uitbreiding van het viaduct.