Kruispunt Keizer Karelweg ter hoogte van A9 in oktober en november drie weekenden dicht

De Keizer Karelweg ter hoogte van de A9 en de op- en afritten 5 Amstelveen-Stadshart zijn in oktober en november drie weekenden afgesloten. De eerste twee weekenden blijft de kruising beschikbaar voor fietsers en voetgangers, het derde weekend is het afgesloten voor al het verkeer.

Aannemer VeenIX verlegt de kruising, ook wel DDI genoemd, gedurende de weekendafsluitingen een stukje naar het westen. Aan de oostkant, waar het huidige kruispunt ligt, ontstaat hierdoor ruimte om de verdiepte ligging te bouwen. De eerste twee weekenden gebruikt VeenIX voor het verleggen van alle kabels en leidingen in het gebied. Het derde weekend wordt de weg naar het westen verlegd.

Afsluitingen

De DDI op de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9, en de op- en afritten 5 Amstelveen-Stadshart zijn de volgende weekenden afgesloten:

  • Van donderdag 11 oktober 20.00 uur tot maandag 14 oktober 5.00 uur (wel beschikbaar voor fietsers en voetgangers)
  • Van donderdag 7 november 20.00 uur tot maandag 11 november 5.00 uur (wel beschikbaar voor fietsers en voetgangers)
  • Van donderdag 21 november 20.00 uur tot maandag 25 november 5.00 uur (afgesloten voor al het verkeer)

Omleidingen tijdens afsluitingen

Tijdens de afsluitingen wordt het gemotoriseerd verkeer omgeleid via de Amsterdamseweg en de Beneluxbaan. Tijdens het laatste weekend worden fietsers en voetgangers omgeleid via de Keerpuntweg en kan gebruik gemaakt worden van een pendeldienst met haltes aan de Burgemeester Rijnderslaan aan de zuidkant van de A9 en aan de Keizer Karelweg aan de noordkant van de A9.

Keizer Karelweg in gebruik tijdens bouw

VeenIX heeft het kruispunt van de Keizer Karelweg in 2021 omgebouwd naar een DDI, een Diverging Diamond Interchange. Op een DDI rijden automobilisten een stukje in tegengestelde richting waardoor minder verkeerslichten nodig zijn om het verkeer te laten doorstromen. Het voordeel van een DDI is dat er op minder ruimte, evenveel verkeer verwerkt kan worden als op het oude kruispunt op de Keizer Karelweg. Hierdoor kan de Keizer Karelweg grotendeels openblijven terwijl VeenIX de verdiepte ligging bouwt.