Eerste damwanden voor nieuwe spoorkruising A1/A6

In het weekend van 24 en 25 mei 2014 gaan de eerste damwanden en buispalen de grond in voor de bouw van een nieuwe spoorkruising. De nieuwe verbindingsweg tussen de A1 en A9 gaat straks namelijk onder het spoor door.

Werkzaamheden veilig uitvoeren, dus geen treinverkeer

De nieuwe spoorkruising komt naast de bestaande A9 bij het knooppunt Diemen. Van zaterdag 24 mei 01.00 uur tot maandag 26 mei 06.00 uur worden damwanden ingetrild en buispalen in de grond geboord. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren rijden er dit weekend geen treinen tussen Amsterdam Muiderpoort en Weesp. De werkzaamheden kunnen voor de omgeving geluidhinder veroorzaken.

Draagconstructie realiseren

De draagconstructie voor de onderdoorgang wordt in een aantal weekenden tussen mei en november 2014 gerealiseerd: 14 en 15 juni, 12 en 13 juli, 19 en 20 juli, 18 en 19 oktober en 08 en 09 november. In deze weekenden rijden de treinen niet of beperkt. Reizigers kunnen het beste een reisplanner raadplegen, bijvoorbeeld www.ns.nl of de NS reisplanner Xtra app. Rijkswaterstaat, ProRail en NS stemmen de werkzaamheden af, zodat de regio ook tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk bereikbaar blijft.