Bodemonderzoek noordzijde A9 Gaasperdammerweg

Een sondeerwagen voor het bodemonderzoek aan de noordzijde van de A9 Gaasperdammerweg.

Hoe is de bodem opgebouwd en waar moeten we rekening mee houden bij de bouw van de tunnel? Om deze vragen te beantwoorden voert aannemer IXAS bodemonderzoek uit langs de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen. Dit gebeurt van maandag 16 februari tot begin mei.

Proefsleuven, sonderingen en grondboringen

Met proefsleuven, sonderingen en grondboringen brengt IXAS de bodemlagen in kaart. Van direct onder de oppervlakte tot wel 40 meter onder de grond. Daarbij gebruiken ze een graafmachine, sondeerwagen en boormachine. De meeste onderzoeken voert IXAS uit net ten noorden van de A9: aan de zuidzijde van de wijken Huntum, Kelbergen, Nieuw Kempering en Kantershof. Een paar onderzoeken vinden plaats aan de zuidzijde van de A9.

Omrijden hoeft niet

De onderzoeken worden op werkdagen tussen 7.00 uur en 16.00 uur uitgevoerd. Er hoeven geen wegen voor afgesloten te worden. Op enkele plekken staat de sondeerwagen of boormachine deels op de rijbaan. De aannemer plaatst hiervoor een veilige afzetting waar het verkeer langs rijdt. Dit doet hij alleen buiten de spits: tussen 9.00 uur en 15.00 uur. Omrijden hoeft dus niet. De werkzaamheden kunnen beperkte geluidsoverlast geven.

 

Boormachine voor het bodemonderzoek aan de noordzijde van de A9 Gaasperdammerweg

Op enkele plekken staat de boormachine deels op de rijbaan, toch kunt u er altijd langs.