Werkzaamheden bij spoorkruising Diemen in Paasweekend

In het paasweekend van zaterdag 4 april tot en met maandag 6 april voeren SAAone en ProRail werkzaamheden uit bij spoorkruising Diemen: het zuidelijke spoordek voor de nieuwe spoorkruising wordt onder het spoor geschoven. Dit heeft gevolgen voor het treinverkeer.

Bouwcombinatie SAAone realiseert, in opdracht van Rijkswaterstaat, een nieuwe verbinding tussen de A1 en de A9. Omdat de nieuwe verbindingsweg onder het spoor door gaat, wordt naast de bestaande A9 bij het knooppunt Diemen een nieuwe spoorkruising gebouwd.

Paasweekend en Hemelvaartweekend

Van zaterdag 4 april 01.15 uur tot en met maandag 6 april 13.15 uur wordt het zuidelijke spoordek voor de nieuwe spoorkruising onder het spoor geschoven. De werkzaamheden kunnen voor de omgeving geluidhinder veroorzaken. In het Hemelvaartweekend van vrijdag 15 mei van 18.00 uur tot en met maandag 18 mei 5.00 uur wordt het noordelijke spoordek ingeschoven. De hinder zal dan vergelijkbaar zijn aan het Paasweekend.

Beperkt treinverkeer

Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren rijden er van zaterdagmorgen 01.00 uur tot en met maandag 6 april tot 13.00 uur /beperkt treinen tussen Amsterdam-Muiderpoort en Weesp, en Schiphol en Weesp.