Verkeerssituatie bij werkzaamheden Kromwijkdreef oktober

Door de aanleg van drie hulpbruggen onder het viaduct over de Kromwijkdreef, is slechts één rijstrook beschikbaar voor verkeer dat van zuid naar noord richting de Karspeldreef rijdt in Amsterdam Zuidoost. Voor een betere doorstroming van het verkeer past IXAS week de tweede rijstrook aan. Als deze werkzaamheden zijn afgerond treffen we aan de zuidkant de eerste voorbereidingen voor een tijdelijk viaduct. Dit viaduct is een onderdeel van de zuidelijke bypass van de A9.

Tweede rijstrook passen we ’s nachts aan

Om de verkeershinder tot een minimum te beperken, maar ook voor de veiligheid van de omgeving en de medewerkers van IXAS, passen we de rijstrook van de Kromwijkdreef ’s nachts aan. De Kromwijkdreef is dan voor autoverkeer afgesloten. De werkzaamheden worden uitsluitend gedaan in de nachten van maandag 28 september tot zaterdag 3 oktober steeds van 20.00 uur tot 6.00 uur. Voorbereidingen bouw tijdelijk viaduct De eerste werkzaamheden voor de bouw van de middensteunpunten van het tijdelijke viaduct vinden ook ’s nachts plaats (tussen 20.00 en 6.00 uur) op maandag 5 en dinsdag 6 oktober en zijn uiterlijk woensdag 7 oktober om 6.00 uur gereed.

Funderingen middensteunpunten

Voor de middensteunpunten worden funderingspalen in de grond getrild. Deze werkzaamheden geven geluidshinder en vinden daarom overdag plaats:

  • Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober tussen 9.00 uur en 16.00. De Kromwijkdreef is tijdens deze werkzaamheden in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.
  • Op zaterdag 17 en zondag 18 oktober van 7.00 en 19.00 uur.
  • Op zaterdag 24 en zondag 25 oktober van 7.00 uur en 19.00 uur.

De weg is tijdens deze werkzaamheden beschikbaar. Dit werk valt samen met het werk aan de metrokruising waarover we u eerder informeerden. De nachtwerkzaamheden aan de metrokruising duren tot eind oktober.

Omleidingen

Tijdens afsluitingen van de Kromwijkdreef wordt verkeer met bewegwijzeringsborden via de Karspeldreef omgeleid naar de Gooiseweg (S112). Bussen en hulpdiensten kunnen wel via het werkterrein rijden.

Lees ook