Gewijzigde verkeerssituatie A6 bij Almere

Vanaf maandag 23 juli 05:00 uur is de verkeerssituatie gewijzigd bij Almere, tussen Almere Stedenwijk en het knooppunt Almere.

Om de verbreding te realiseren terwijl de A6 beschikbaar blijft voor verkeer, werkt aannemer Parkway6 in twee fasen. Het afgelopen jaar zijn eerst nieuwe rijstroken aangelegd naast de oude weg. Afgelopen weekend van 20 tot 23 juli is het verkeer omgezet naar deze nieuwe rijstroken zodat er werkruimte gemaakt wordt om de ‘oude’ rijstroken te verwijderen en nieuwe aan te leggen.

 

Situatie vanaf maandag 23 juli

Vanaf maandag 23 juli 5.00 uur is de verkeerssituatie in het Weerwatergebied gewijzigd.

  • Het verkeer op de A6 rijdt in beide richtingen over de nieuwe rijstroken;
  • Een tijdelijk viaduct ter hoogte van ’t Oor is in gebruik voor al het verkeer en is te bereiken via de Noorderdreef en de Oorweg;
  • De op- en afritten 4 (Almere Haven) van en naar Lelystad zijn verplaatst naar dit tijdelijke viaduct;
  • De Paralleldreef tussen de Oorweg en de Havendreef is definitief dicht in beide richtingen. Verkeer vanuit Almere Haven en Lelystad met bestemming Almere Stad/Stedenwijk kan gebruik maken van afrit 3 (Almere Stedenwijk). Verkeer vanuit Stedenwijk/Centrum dat naar Haven of naar Mc Donalds wil rijden (het Weerwatergebied in), adviseren wij om door te rijden tot over het viaduct en de oprit naar de A6 te nemen (richting Lelystad). Bij Afrit Almere Haven kan het verkeer de A6 verlaten en rechtsaf naar Haven of rechtdoor naar het Weerwatergebied (voor onder meer camping Waterhout, Mc Donalds, View, Onderweg of Haddock). Dit geldt ook voor verkeer komende uit de Werven en de Velden, het verkeer moet voor het viaduct over de A6 linksaf de oprit nemen en er bij Almere Haven weer af.

Meer info over de situatie in het Weerwatergebied vanaf 23 juli lees je in deze factsheet.

 

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren