Sloop- en funderingswerkzaamheden Beneluxbaan

Vervolg werkzaamheden verbreding viaduct over Beneluxbaan

Afgelopen weekend hebben wij werkzaamheden uitgevoerd aan de noordzijde van het viaduct over de Beneluxbaan. Vanaf 5 juni vervolgen we de werkzaamheden aan het viaduct.

Van woensdag 5 juni tot en met vrijdag 21 juni, op doordeweekse dagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur, voeren wij sloop- en funderingswerkzaamheden uit:

  • Van woensdag 5 tot en met vrijdag 7 juni slopen wij de voormalige landhoofden aan de noordzijde langs de Ouverture. Landhoofden vormen de overgang van het brugdek naar de vaste grond. Wij voeren zaagwerkzaamheden uit en hijsen het landhoofd in delen uit.
  • Van maandag 10 juni tot en met vrijdag 14 juni slopen wij de voormalige landhoofden aan de noordzijde langs de Keerpuntweg. Ook hier voeren wij zaagwerkzaamheden uit en hijsen we het landhoofd in delen uit.
  • Van maandag 17 juni tot en met vrijdag 21 juni maken we een bouwkuip: een waterdichte ‘bak’ met aan vier kanten damwanden. In deze waterdichte bouwkuip bouwen wij later de fundering van de nieuwe landhoofden.

Wat merkt u ervan?

Geluids- en trillingshinder

De zaagwerkzaamheden en het aanbrengen van damwanden zorgen voor forse geluidshinder voor de directe omgeving.

Verkeershinder 

  • Op vrijdag 7 juni tussen 7.00 uur en 19.00 uur zijn verkeersstops nodig op de Ouverture om de delen van de landhoofden veilig uit te hijsen. Deze stops duren maximaal 10 minuten en zijn buiten de spits.
  • Van woensdag 12 juni 7.00 uur tot en met vrijdag 14 juni 19.00 uur versmallen wij tijdelijk het voetpad op de Keerpuntweg om de zaagwerkzaamheden veilig uit te voeren.
  • Op vrijdag 14 juni tussen 7.00 uur en 19.00 uur zijn verkeersstops nodig op de Keerpuntweg om de delen van de landhoofden veilig uit te hijsen. Deze stops duren maximaal 10 minuten en zijn buiten de spits.
  • Van maandag 17 juni tot en met vrijdag 21 juni tussen 7.00 uur en 19.00 uur zijn verkeersstops nodig op de Keerpuntweg en de Ouverture om de damwanden veilig in te hijsen. Naar verwachting hebben we deze stops voor beide wegen gedurende één dag nodig. Ook deze stops duren maximaal 10 minuten en zijn buiten de spits.

Zie afbeelding 1 voor een overzicht van de werkzaamheden en verkeershinder.

Afbeelding 1:Locatie werkzaamheden en verkeershinder

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.