Burgemeester Rijnderslaan in beide richtingen dicht tot begin september

Van woensdag 28 april tot en met begin september is de Burgemeester Rijnderslaan in beide richtingen afgesloten tussen 7.00 en 19.00 uur. In de avonden en nachten, tussen 19.00 en 7.00 uur, is de weg alleen open vanaf de Keizer Karelweg richting de Beneluxbaan. De andere kant is afgesloten. 

In een eerdere versie van dit bericht meldden we dat de afsluiting zou duren tot 14 mei. Leidingen liggen op een andere plek dan op papier ingetekend en de wetgeving op het gebied van veiligheid is aangepast. De werkzaamheden duren daarom langer. 

In opdracht van Rijkswaterstaat verbreedt aannemer VeenIX de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, is het soms nodig om ook lokale wegen korte periodes af te sluiten.

Plaatsen damwanden

VeenIX start op woensdag 28 april met het plaatsen van damwanden langs de Burgemeester Rijnderslaan. In verband met de veiligheid van de weggebruikers en de werknemers is het nodig om de Burgemeester Rijnderslaan tijdens deze werkzaamheden af te sluiten. Omdat de werkzaamheden overdag plaatsvinden in verband met de geluidsoverlast, sluiten we de weg overdag af.

Rioleringswerkzaamheden

In dezelfde periode werkt VeenIX overdag aan het rioleringssysteem op de Burgemeester Rijnderslaan. Hierdoor is één kant, vanaf de Beneluxbaan richting de Keizer Karelweg, niet beschikbaar voor het verkeer. Tussen woensdag 28 april en vrijdag 14 mei is de Burgemeester Rijnderslaan tussen 19.00 uur en 7.00 uur alleen open vanaf de Keizer Karelweg richting de Beneluxbaan.

Omleiding

Verkeer vanaf de Keizer Karelweg richting de Beneluxbaan wordt omgeleid via de Van der Hooplaan en de Sportlaan. Het verkeer komende vanaf de Beneluxbaan richting de Keizer Karelweg, kan gebruik maken van de Sportlaan en de Van der Hooplaan. In de avonden en nachten geldt alleen de laatstgenoemde omleiding.

Omleidingskaart afsluiting Burgemeester Rijnderslaan. Hierboven omschreven