9-11 juni verkeershinder door afsluiting A6

Van vrijdag 9 juni 22.00 uur tot zondag 11 juni 12.00 uur voeren we werkzaamheden uit aan het asfalt op de A6 tussen knooppunt Muiderberg en knooppunt Stedenwijk. Hierdoor heeft de A6 vanuit Amsterdam richting Almere zeer beperkte capaciteit tussen de Hollandse Brug en knooppunt Gooimeer en de parallelbaan en de afritten richting Almere Poort (2) en het knooppunt Gooimeer zijn dicht. Houd rekening met een extra reistijd van 30 minuten. Borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan.

Overzicht van de werkzaamheden

Aankomend weekend is het laatste weekend met ernstige verkeershinder op het traject tussen knooppunt Diemen (A1) en Almere Stedenwijk (A6).

 

A6 tussen Hollandse Brug en knooppunt Gooimeer van vrijdag 9 juni 22.00 uur tot zondag 11 juni 12.00 uur:

  • De A6 vanuit Amsterdam richting Almere heeft zeer beperkte capaciteit (1 rijstrook in de nacht, 2 rijstroken overdag beschikbaar) tussen de Hollandse Brug en knooppunt Gooimeer.
  • De parallelbaan en de afritten richting Almere Poort (2), en het knooppunt Gooimeer zijn dicht.
  • Verkeer komende vanuit Amsterdam/Hilversum wordt omgeleid via de A1 en de A27.
  • Verkeer met bestemming Almere Poort (2), Hogering/N702 of afrit Stedenwijk (3) kan doorrijden naar afrit Almere Haven (4) en vervolgens keren.
  • De omleiding staat met gele borden aangegeven. Houd rekening met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten.
  • Vanaf zondagmiddag 12.00 uur is de A6 in de richting van Almere weer volledig open voor verkeer.

Bovendien geldt hier vanaf dan op de parallelbaan een nieuwe maximumsnelheid van 100 in plaats van 80 km/h.

Verbeterde doorstroming

De werkzaamheden op het traject A1/A6 Diemen – Almere Havendreef zijn zo goed als afgerond. Zodra ook de werkzaamheden aan de wisselbaan tussen de Hogering van de A6 en knooppunt Diemen (A1) zijn afgerond, kan het verkeer vlot en veilig doorstromen op dit traject. Dit deel van de wisselbaan is naar verwachting in oktober klaar. De uitvoering van de andere projecten binnen het programma Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA) duurt nog tot in 2024.

Naar werk: Knooppunt Diemen