A6 Almere dicht voor sloop oude viaduct bij Hogering

In het weekend van 16 tot en met 19 september is de A6 in beide richtingen gesloten tussen aansluiting Havendreef en aansluiting Hogering. De afsluiting is nodig voor de sloop van het Kromslootviaduct ter hoogte van de Hogering. Houd rekening met ernstige verkeershinder en 30 minuten extra reistijd.

Van vrijdag 16 september 20.00 uur tot maandag 19 september 05.00 uur is de A6 is in beide richtingen afgesloten tussen Almere Havendreef en Almere Stad-West. De weg gaat dicht om het Kromslootviaduct te slopen, dat overbodig is geworden door de aanleg van de nieuwe verbindingsweg van de A6 naar de Hogering. Met de nieuwe aansluiting van de A6 op de Hogering kunnen weggebruikers direct de Hogering oprijden zonder tussenkomst van verkeerslichten.

 

Bereikbaarheid

Tijdens het sloopweekend zijn de volgende verkeersmaatregelen ingesteld:

  • A6 richting Amsterdam/Amersfoort is dicht tussen aansluitingen Havendreef (3a) en Hogering (3) (afrit Havendreef en oprit Hogering richting Amsterdam zijn zelf wel open);
  • A6 richting Lelystad is afgesloten tussen aansluitingen Hogering (3) en Havendreef (3a) (afrit Hogering en oprit Havendreef richting Lelystad zijn zelf wel open);
  • Verbindingsweg van de A27 uit de richting Utrecht naar A6 richting Almere is dicht;
  • Verkeer op de A6 tussen knooppunt Almere en aansluiting Almere-Stad West (3) moet rekening houden met afgesloten op- en afritten. Volg de gele borden.

Omleidingen:

  • Doorgaand verkeer tussen Amsterdam en Lelystad wordt in beide richtingen omgeleid via de A27 en de A1;
  • Verkeer van en naar Almere wordt omgeleid over de Hogering, Tussenring en de route Havendreef – Stedendreef.