A6 richting Lelystad vanaf Hoge Vaart tot aan Almere Buiten-Oost definitieve situatie in gebruik

Vanaf maandag 12 november 6.00 uur is op de A6 richting Lelystad de definitieve situatie in gebruik genomen. Vanaf de Hoge Vaart tot aan Almere Buiten-Oost is de hoofd- en parallelrijbaanstructuur in gebruik, namelijk twee keer twee rijstroken. Hierdoor zal de filezwaarte op dit stuk snelweg naar verwachting eerder afnemen dan gepland.

Het werk aan de verbreding van de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost is eerder klaar dan gepland, in 2018 en 2019 in plaats van 2020 – 2022. De vernieuwde A6 wordt in twee fasen in gebruik genomen. In de zomer van 2019 wordt de verbreding in de richting van Amsterdam opgeleverd. Voor het zover is moet er nog veel werk worden verricht, met hinder tot gevolg.

 

Gewijzigde verkeerssituatie vanaf 12 november op de A6 richting Lelystad

Vanaf 12 november is de definitieve situatie op de A6 richting Lelystad, tussen de Hoge Vaart en Almere Buiten-Oost, in gebruik. Het verkeer kan tussen oprit 5 (Almere Stad) en afrit6 (Almere Buiten-West) wisselen van hoofd- en parallelrijbaan. Na Almere Buiten-West is het niet meer mogelijk om van de hoofdrijbaan af te gaan. Verkeer met bestemming Almere, Utrecht of Hilversum moet tussen oprit 5 (Almere Stad) en afrit 6 (Almere Buiten-West) de parallelrijbaan kiezen.