Aanleg bouwweg achter Snijdersbergweg

Maandag 22 februari legt IXAS bij het Amstel III gebied een bouwweg aan ten zuiden van de A9 Gaasperdammerweg. Met dit bouwbericht informeren wij u over deze werkzaamheden.

Bouwweg en poort

De A9 Gaasperdammerweg wordt verbreed naar 2 x 5 rijstroken plus een wisselstrook. In het Amstel III-gebied leggen we aan de noord- en zuidkant van de bestaande A9 extra rijstroken aan. Daarvoor worden ook de viaducten over het Lemelerbergpad en de Muntbergweg verbreed.
Om onze werkterreinen te kunen bereiken, leggen we vanaf 22 februari aan de zuidkant van de A9 een bouwweg aan met een poort die toegang biedt tot het bouwterrein. Het eerste deel van de bouwweg, ongeveer tot de watergang, wordt geasfalteerd. De rest van de bouwweg wordt verhard met puingranulaat. Langs deze bouwweg plaatsen we een hek.

De bouwweg gebruiken we voor:

  • zandtransporten van de Muntbergweg naar Knooppunt Holendrecht;
  • de aanvoer van zand voor de extra rijstroken;
  • en de aanvoer van bouwmaterialen voor de kunstwerken bij het Lemelerbergpad en de Muntbergweg.

Verbreding kunstwerken

In maart starten de voorbereidingen voor het aanbrengen van zand voor de extra rijstroken aan de zuidkant van de A9. In maart beginnen weook met de voorbereidingen voor het verbreden van de viaducten. Hierover ontvangt u binnenkort uitgebreidere informatie.