Actuele fietsroutes A6 Almere: omleiding Bergsmapad en Waterlandseweg

De komende weken werkt aannemer Parkway6 aan het gereed maken van de fietsverbindingen die de A6 bij Almere kruisen. Daarvoor geldt een tijdelijke omleiding voor fietsers en voetgangers van het Bergsmapad, Weteringweg en de Waterlandseweg. De omleidingen worden ter plaatse aangegeven.

Omleiding Bergsmapad

Vanaf dinsdag 1 oktober tot en met vrijdag 1 november geldt een omleiding voor het deel van het Bergsmapad tussen de Lesplaats en het Sturmeypad in het Weerwatergebied. Zowel fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Oorweg die parallel aan het Bergsmapad loopt. Autoverkeer kan de parkeerplaatsen ten noorden van het Sturmeypad aan het Weerwater gewoon bereiken.

Het nieuwe deel van het fietspad Bergsmapad (tussen het Fontanapad en de verlengde Noorderdreef) is open vanaf vrijdag 27 september 17.00 uur.


Omleiding Weteringweg

Vanaf maandag 30 september tot en met vrijdag 18 oktober is de Weteringweg (langs de Kromme Wetering) niet toegankelijk voor fietsers. Fietsers worden omgeleid via het Kolthoornpad. De Weteringweg wordt afgebouwd en blijft tijdens deze werkzaamheden wel toegankelijk voor autoverkeer.

Waterlandseweg dicht

Vanaf maandag 21 oktober tot en met vrijdag 15 november is het fietspad langs de Waterlandseweg dicht. Fietsers worden omgeleid via het Kolthoornpad.

Bekijk op dit fietskaartje hoe de fietsverbindingen lopen.