Afbouw Kelbergenpad

Eind januari is IXAS gestart met de bouw van de parkbrug in het Kelbergenpad. Via deze brug kunnen fietsers en voetgangers naar het park dat op het tunneldak wordt aangelegd. Inmiddels ligt het dek van de 27 meter lange brug op zijn plek. We bouwen de brug af en leggen het fietspad op het dak van de tunnel. Op vrijdag 25 juni gaat het nieuwe Kelbergenpad open. 

Bouw parkbrug

In mei zijn de delen voor het brugdek met een grote kraan op hun plek gelegd. Momenteel bouwen we de brug af. We werken de dekken vlak af, plaatsten houten leuningen en brengen verlichting aan. Half juni is de brug klaar. 

Bouw fietspad 

Vanaf Kelbergen leggen we het fietspad over het dak van de tunnel aan naar Nellestein. Aan beide kanten maken we de aansluiting op de bestaande fietspaden. Om de aansluiting in Kelbergen te kunnen maken, rijdt vanaf dinsdag 25 mei tot begin juni bouwverkeer door de wijk voor de aanvoer van klein bouwmateriaal. Het gaat om een paar voertuigen per dag. Bij Nellestein kunnen we de aansluiting vanaf ons eigen werkterrein maken. Het tunneltje onder de Langbroek dreef ligt nu nog vol zand. Dit graven we weer weg.

Asfalteren

Op woensdag 23 juni asfalteren we het Kelbergenpad. De asfaltmachine en de vrachtwagens met asfalt rijden via de wijk naar het werk. Als het asfalteren klaar is, zetten we witte belijning en markeringen op de weg, plaatsen verlichting en werken de bermen netjes af. Op vrijdag 25 juni aan het eind van de middag gaat het pad open. 

Werktijden en hinder 

De werkzaamheden voeren we uit van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur. De werkzaamheden geven beperkte hinder. U kunt het geluid van machines en bouwverkeer horen.