Afbranden damwanden en werkzaamheden bij nieuw kruispunt

Sinds februari bouwen we aan het nieuwe kruispunt Loosdrechtdreef/Langbroekdreef/ Kromwijkdreef. De Loosdrechtdreef wordt tussen het nieuwe kruispunt en de Gaaspercamping ook verlaagd. In maart verwijderen we de laatste bomen om de aanleg van de verlaagde Loosdrechtdreef mogelijk te maken. In april brengen we palen aan voor funderingen van verkeersportalen die over de weg komen te staan. We werken de komende tijd ook aan de zuidkant van de Gaasperdammertunnel, hier korten we damwanden in. 

Verlagen Loosdrechtdreef en verwijderen bomen

De bestaande Loosdrechtdreef wordt verlaagd. Om de verlaging mogelijk te maken, moeten nog 30 bomen worden verwijderd (zie afbeelding). Dit doen we op maandag 29 en dinsdag 30 maart. Alle bomen die worden verwijderd, worden gecompenseerd. Er komen bijvoorbeeld nieuwe bomen terug langs de verlaagde Loosdrechtdreef.

Intrillen funderingspalen

Rondom het nieuwe kruispunt plaatsen we portalen en palen voor bewegwijzeringsborden. In april trillen we hiervoor funderingspalen in de grond. Op afbeelding 2 ziet u de locaties van de palen en de periode waarin ze worden aangebracht.

Afbranden damwand

Tussen de Gooiseweg en de metrolijn Gaasperplas hebben we de afgelopen maanden de oude A9 afgegraven. De damwand die tussen de oude A9 en de Gaasperdammertunnel staat, steekt boven het tunneldak uit. Deze korten we in tot de hoogte van het tunneldak. De damwand is opgebouwd met stalen damwandplanken die in elkaar haken. De planken branden we af en moeten we met een machine lostrillen. Dit zorgt voor veel hinderlijk geluid in de omgeving. Dit werk voeren we uit van dinsdag 6 tot en met vrijdag 23 april.

Werktijden en hinder

We werken van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 en 19:00 uur. Het intrillen van de palen, het afbranden van de damwandplanken en het verwijderen van de bomen zorgt voor geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden.

Vooruitblik

Half april sluiten we het nieuwe kruispunt aan op de bestaande wegen en op de tijdelijke weg langs de Loosdrechtdreef. Voor deze werkzaamheden zijn afsluitingen van wegen noodzakelijk. We werken daarom ook in de nacht en in het weekend om de periode van afsluiting zo kort mogelijk te houden. Begin april ontvangt u meer informatie over deze werkzaamheden en over de werkzaamheden die we tot de zomer bij het kruispunt uitvoeren.

Geluidstesten in de Gaasperdammertunnel

Op woensdag 31 maart en donderdag 1 april voeren we in de avond en nacht onderhoud uit in de Gaasperdammertunnel. Tussen 21:00 en 00:00 uur testen we ook de geluidsinstallaties op volle sterkte. De testen duren beide dagen ongeveer een uur en kunnen hoorbaar zijn in de omgeving. Voor het onderhoud is op 31 maart van 21:00 uur tot 05:00 uur de A9 richting knooppunt Diemen afgesloten tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Diemen. Op 1 april is tussen 21:00 uur en 05:00 uur de A9 in de andere richting afgesloten. Verkeer wordt beide nachten omgeleid via de A2/A10-oost/A1.