Afsluiting A9 en versmalling Muntbergweg

IXAS werkt in april twee weekenden op de A9 en er wordt gestart met de uitbreiding van het viaduct over de Muntbergweg. Dit heeft gevolgen voor de verkeerssituatie in het Amstel III-gebied. Met dit bouwbericht informeert IXAS u over de werkzaamheden en bereikbaarheid.

A9 twee weekenden afgesloten

In de eerste twee weekenden van april is steeds één kant van de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen afgesloten voor het verkeer.

 

  • Van vrijdag 1 april 22.00 uur tot maandag 4 april 5.00 uur is de A9 Gaasperdammerweg in één richting afgesloten, van knooppunt Holendrecht tot knooppunt Diemen
  • Van vrijdag 8 april 22.00 uur tot maandag 11 april 5.00 uur is de A9 Gaasperdammerweg in één richting afgesloten, van knooppunt Diemen tot knooppunt Holendrecht.

Het verkeer wordt omgeleid via de A2 en de A10-Oost. De omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven. In deze weekenden voert IXAS diverse werkzaamheden uit waaronder het aansluiten van de A9 op de nieuwe Brug over de Gaasp, het aanleggen van vijf duikers in knooppunt Holendrecht en het vijzelen van het viaduct over het Lemelerbergpad waardoor het tien centimeter omhoog komt.

 

Versmalling Muntbergweg richting het noorden

 

Van dinsdag 29 maart tot en met vrijdag 15 april, tussen 9.30 uur en 15.30 uur, versmalt IXAS de Muntbergweg richting het noorden naar twee rijstroken. De versmalling bevindt zicht ter hoogte van de A9. De stroken voor rechtsaf, naar de A9 richting knooppunt Holendrecht zijn afgesloten. Het verkeer kan wel van de oprit gebruik maken. In deze periode worden aan de oostkant van de Muntbergweg damwanden aangebracht.

 

Vanaf maandag 18 april tot het einde van 2016 worden de rijstroken van de Muntbergweg richting het noorden onder het viaduct van de A9 naar het oosten verschoven. Er is dan één rijstrook beschikbaar voor rechtdoorgaand verkeer en één voor verkeer dat rechtsaf slaat naar de A9 richting knooppunt Holendrecht. Hiermee maakt IXAS ruimte voor de bouw van het middensteunpunt voor de uitbreiding van het viaduct.

 

Bouwbericht – Versmalling Muntbergweg