Afsluiting Weesperweg en op- en afrit 3 A1

In het weekend van 28, 29 en 30 maart 2014 is een groot deel van de Weesperweg in Muiden afgesloten voor alle verkeer. Het gaat om het deel vanaf de rotonde net ten zuiden van het viaduct in de A1 (Weesperzijde) tot aan de oprit naar de Weesperbinnenweg ter hoogte van zorgboerderij Hoogerlust.

Verlegging deel Weesperweg
Om tijdens de bouw van de Spieringbrug en het aquaduct een veiligere verkeerssituatie te creëren wordt een deel van de Weesperweg in westelijke richting verlegd. We scheiden de bouwwegen van de aannemers van het reguliere verkeer. Vanaf zondagochtend 30 maart 10.00 uur leiden we alle verkeer via de verlegde weg om het bouwterrein van het aquaduct en de Spieringbrug heen. De verlegde Weesperweg blijft in gebruik tot begin 2016.

Omleidingsroutes voor auto’s

De afsluiting gaat in op vrijdagavond 28 maart om 20.00 uur en duurt tot zondagochtend 10.00 uur. Ook kunnen weggebruikers op- en afrit 3 (Muiden-Weesp) van de A1 richting Amersfoort niet worden gebruiken van zaterdag 29 maart 21.00 uur tot zondagochtend 30 maart 10.00 uur . Muiden, Weesp en de A1 blijven via omleidingsroutes bereikbaar. Weggebruikers die tussen vrijdagavond 28 maart 20.00 uur en zondagochtend 10.00 uur van Weesp naar de A1 of van de A1 naar Weesp willen rijden, kunnen gebruik maken van de N236 en de A9. Tijdens de afsluiting van op- en afrit 3 (Muiden-Weesp) van de A1 richting Amersfoort leiden we het verkeer vanuit beide richtingen via de A9 en de N236 naar Weesp. Wie vanuit de richting Amsterdam naar Muiden wil, gebruikt afrit 4 (Muiden-Oost). Uit de richting Amersfoort blijft Muiden voor automobilisten bereikbaar via afrit 4 (Muiderslot) en afrit 3 (Muiden-Weesp).

Fietsers en busreizigers
De omleidingsroutes staan aangegeven met gele borden en tekstwagens. Fietsers kunnen tijdens de weekendafsluiting van de Weesperweg gewoon de Weesperbinnenweg gebruiken. Speciaal voor de busdiensten hebben we tijdens de weekendafsluiting een tijdelijke halte ingericht tussen op- en afrit 3. Deze halte blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar via een voetpad dat de halte verbindt met het P+R-terrein aan de noordzijde van de A1.

Naar werk: Spieringbrug