Afsluitingen Middenweg in juni en juli

Rijkswaterstaat en bouwcombinatie IXAS werken tot begin juli nog aan de nieuwe Groeneveldweg en de Middenweg. We bouwen het fietspad in de Middenweg om naar een weg voor auto’s en fietsers. Daarnaast asfalteren we het deel van de Middenweg waar eerder kabelwerkzaamheden plaatsvonden. Zowel het fietspad als de Middenweg zijn een korte tijd afgesloten. Met dit bouwbericht informeren we u over de werkzaamheden en de afsluitingen.

Verleggen kabels en leidingen

De afgelopen periode heeft IXAS veel kabels en leidingen verlegd die op de plek van de uitbreiding van knooppunt Holendrecht lagen. Ook zijn we gestart met werkzaamheden voor het verleggen van de Middenweg en de Groeneveldweg. Die zijn nodig om ruimte te maken voor de uitbreiding van knooppunt Holendrecht.

Afmaken Groeneveldweg

De komende weken voert IXAS werkzaamheden uit om de Groeneveldweg en Middenweg af te maken. Zo bouwen we een deel van het fietspad in de Middenweg om naar een weg die ook geschikt is voor autoverkeer. Op dat deel sluiten we de nieuwe Groeneveldweg aan. Tijdens deze werkzaamheden wordt het fietsverkeer omgeleid via Op Koers en Aan de wind (zie afbeelding 1 van bouwbericht). Als deze werkzaamheden klaar zijn wordt de nieuwe Groeneveld in gebruik genomen en sluiten we de bestaande Groeneveldweg af.

Asfalteren Middenweg

Op dinsdag 5 juli voeren we asfalteringswerkzaamheden uit op de plek waar de Middenweg open is geweest voor het verleggen van kabels en leidingen (zie afbeelding 2 bouwbericht). Hiervoor sluiten we dit deel van de Middenweg af. In de afbeelding ziet u waar de werkzaamheden plaatsvinden. De bewoners op het zuidelijk deel van de Middenweg zijn persoonlijk over deze werkzaamheden geïnformeerd.

 

We komen na het recreatieseizoen terug voor de aanpassing aan het kruispunt naar het recreatiegebied Ouderkerkerplas.

 

Bouwbericht – Afsluitingen Middenweg in juni en juli (PDF)