Asfalt zagen Keizer Karelweg

Klein stukje asfalt zagen

Om de verdiepte ligging te kunnen realiseren, brengen wij damwanden aan. Die verstevigen we met ankerstangen. Dat zijn stalen stangen die boven de grond vastzitten aan de damwanden en vervolgens schuin (diep) in de grond geplaatst worden, zodat de damwanden stevig vaststaan. Voor de ankers van de damwanden direct langs de Keizer Karelweg, moeten we een stukje asfalt aan de rand van de weg wegzagen. Dit doen we op zaterdag 28 oktober. De week erna starten we met het aanbrengen van de ankers.

Wat merkt u ervan?

Geluidshinder

Het zagen van asfalt veroorzaakt geluidshinder. Het zagen duurt ongeveer een uur en gebeurt zaterdagochtend 28 oktober. Het installeren van ankerstangen zorgt niet voor geluidshinder. Zie afbeelding 1 op de achterkant van deze brief voor meer informatie.

Verkeershinder Keizer Karelweg

Om de werkzaamheden veilig uit te voeren, sluiten we de meest westelijke rijstrook (zuid naar noord) op de Keizer Karelweg af. Zie afbeelding 1 op de achterkant van deze brief voor meer informatie.

Deze rijstrook is het hele weekend van 27 – 30 oktober al dicht door andere werkzaamheden. Door de werkzaamheden te combineren, voorkomen we verkeershinder op de Keizer Karelweg op een ander moment. De Keizer Karelweg blijft het hele weekend beschikbaar voor verkeer van zuid naar noord Amstelveen en vice versa.

Oktober en november: verkeershinder A9 en op- en afritten

In het laatste weekend van oktober en twee weekenden in november is de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht (deels) dicht. Voor lokaal verkeer richting Utrecht/Almere zijn de opritten 5 Amstelveen-Stadshart en 4 Ouderkerk aan de Amstel grotendeels open.

Afbeelding 1: details van de werkzaamheden

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.