Bodemonderzoek A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht

Rijkswaterstaat doet tussen half januari en eind februari onderzoek naar de milieukundige en archeologische bodemkwaliteit langs en op de A9, bij Amstelveen en Ouder-Amstel.

Het onderzoek is om na te gaan of zich in de bodem (grond en grondwater) verontreinigde stoffen of archeologische resten bevinden. Dit ter voorbereiding op de toekomstige verbreding van de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht.

 

In de bermen van de A9 worden handmatige boringen gedaan evenals op enkele aangrenzende percelen. Verder worden boringen door het asfalt gedaan, in het deel waar de weg verdiept wordt aangelegd (tussen het Oude Dorp en het Stadshart). Deze boringen gebeuren met behulp van twee boorwagens en vinden ’s nachts plaats. In verband met de verkeersveiligheid worden tijdens de werkzaamheden op de A9 wisselend linker of rechter rijstroken afgesloten. Waar nodig worden rijdende afzettingen ingezet om het verkeer te waarschuwen. De boorwagens veroorzaken enige geluidsoverlast. Voor het verkeer verwachten we weinig tot geen hinder.