Bouw nieuwe (tijdelijke) pompkelder

Afgelopen maanden heeft VeenIX werkzaamheden uitgevoerd om de huidige pompkelder (vlak langs te A9 ter hoogte van de Middeldorpstraat), enkele meters naar het zuiden te verplaatsen, dichter naar de Middeldorpstraat toe. Zo wordt ruimte gemaakt voor de bypass (tijdelijke rijstroken aan de zuidzijde van de A9).

Een pompkelder zorgt ervoor dat er geen water op de A9 blijft staan bij bijvoorbeeld hevige regenval.

Aanleg nieuwe leiding pompkelder

Vanaf de huidige pompkelder, wordt het water afgevoerd via een duiker (betonnen buis onder de grond) naar een sloot tussen autodealer Van Poelgeest en de A9. Deze duiker wordt straks verwijderd omdat de bypass, en later de verdiepte ligging, op deze locatie komt te liggen. Het water van de nieuwe, iets zuidelijker gelegen pompkelder, wordt straks afgevoerd naar een sloot aan de zuidkant van de Burgemeester A. Colijnweg. Hiervoor moet een leiding onder de grond aangelegd worden. Eerst wordt een mantelbuis geplaatst. Dit is een plastic holle flexibele buis waar de leiding straks in wordt geschoven. De mantelbuis beschermt de leiding.

Verkeershinder

Om de leiding van de nieuwe pompkelder aan te leggen, moet VeenIX onder het kruispunt Burgemeester A. Colijnweg/Laan Nieuwe-Amstel aan het werk. Hierdoor is de weg tijdelijk beperkt beschikbaar:

In de week van 6 juni

Tijdens de werkzaamheden is er een om-en-om regeling: het verkeer rijdt per richting om de beurt over de kruising. Er worden verkeerslichten geplaatst om dit te begeleiden.

In de week van 13 juni

Tijdens de werkzaamheden is er een om-en-om regeling: het verkeer rijdt per richting om de beurt over de kruising. Er worden verkeerslichten geplaatst om dit te begeleiden. Het verkeer van en naar de Laan Nieuwer-Amstel rijdt over een tijdelijke weg langs de kruising.

In de week van 20 juni

Er is een snelheidsbeperking van 30 km/uur, de weg is volledig beschikbaar.