Damwanden aanbrengen

Damwanden voor verbrede A9

Om de verbrede A9 straks op zijn plek te houden, zijn er op veel plekken damwanden nodig. Dat is ook het geval aan de noordkant van de A9, direct ten westen van de brug over de Amstel (zie afbeelding 1).

Planning werkzaamheden

Vanaf maandag 4 december starten we met de volgende werkzaamheden:

  • Van maandag 4 december tot en met donderdag 28 december, maken wij een platform. Dit platform is nodig zodat de machine, die de damwanden plaatst, stevig staat. Om ruimte te maken voor het platform, moeten we een gedeelte van de sloot dempen. Zie het oranje vlak op afbeelding 1 voor de locatie van het werkterrein.
  • Van maandag 15 januari tot en met vrijdag 2 februari plaatsen wij het eerste deel van de damwanden. Zie de locatie van de damwanden in donkerblauw op afbeelding 1.
  • Van maandag 5 februari tot medio april brengen wij ankers aan. Deze ankers zijn nodig om de damwanden stevig op hun plek te laten staan.

We werken van maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur tot 19.00 uur. Vanaf medio april plaatsen wij het tweede deel van de damwanden. Zie de locatie van de damwanden in lichtblauw op afbeelding 1. Hierover wordt u later geïnformeerd.

Wat merkt u ervan?

Geluids- en trillingshinder

  • Het maken van het platform levert geluidshinder op in de directe omgeving door het aanwezige bouwverkeer. De hinder zal beperkt zijn.
  • Het intrillen van damwanden zorgt voor forse geluids- en trillingshinder in de directe omgeving.

Verkeershinder

Van maandag 4 december 7.00 uur tot medio april is het fietspad Bankrasweg afgesloten tussen speelboerderij Elsenhove en de Amsteldijk Zuid. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Amsteldijk Zuid, Amstelslag en het park. Zie de groene lijn in afbeelding 1 voor deze omleiding.

Afbeelding 1

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.