Damwanden aanbrengen en andere werkzaamheden

Damwanden aanbrengen

Om de toekomstige A9 op zijn plek te houden, brengen wij damwanden aan. Aan de zuidkant, ter hoogte van de Burgemeester Rijnderslaan, is het grootste deel van de damwanden vorig jaar november geplaatst. Het laatste deel, ongeveer 15 meter, plaatsen wij van maandag 11 december tot en met vrijdag 15 december direct ten westen van de Keerpuntweg. We werken van 7.00 uur tot 19.00 uur. Zie afbeelding 1 op achterkant van deze brief voor de exacte locatie van de werkzaamheden.

Wat merkt u ervan?

Geluids- en trillingshinder

Het intrillen van damwanden zorgt voor forse geluids- en trillingshinder in de directe omgeving.

Verkeershinder

Van maandag 11 december tot en met vrijdag 15 december zijn er verkeerstops voor al het verkeer op de Keerpuntweg. Dit is nodig om de damwanden veilig in te hijsen. De verkeerstops vinden plaats buiten de spits, tussen 9.00 uur en 16.00 uur, duren maximaal 10 minuten en worden begeleid door verkeersregelaars.

Andere werkzaamheden

Tijdelijke bouwin- en uitrit

Als bovenstaande damwanden zijn aangebracht, is er geen toegang meer tot het bouwterrein aan de zuidkant van de A9 voor ons bouwverkeer. Dit is wel noodzakelijk voor de uitbreiding van het viaduct over de Beneluxbaan. Daarom maken we aan de noordkant van de Burgemeester Rijnderslaan een tijdelijke bouwin- en uitrit die vanaf medio december tot begin februari 2024 in gebruik zal zijn. Houd daarom rekening met meer bouwverkeer rondom uw woning. Zie afbeelding 1 achterkant van deze brief voor de locatie van de bouwin- en uitrit.

Werkzaamheden in detail

De werkzaamheden om de Keerpuntweg opnieuw in te richten duren van maandag 18 december tot en met vrijdag 22 december:

  • Maandag 18 t/m woensdag 20 december werken we van 7.00 uur tot 19.00 uur.
  • Woensdag en donderdag werken we in de nacht van 0.00 uur tot 5.00 uur. In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 december verwijderen we de belijning op de weg. Dit zorgt voor forse geluidshinder omdat we de oude belijning weg ‘stralen’. In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 december voeren wij werkzaamheden uit die geen geluidshinder veroorzaken.

Verkeershinder

Van maandag 18 tot en met woensdag 20 december richten wij eerst het fietspad en daarna het voetpad opnieuw in. Om ruimte te maken voor de werkzaamheden worden fietsers en voetgangers gezamenlijk eerst over het voetpad en daarna over het fietspad geleid. Een verkeersregelaar wordt ingezet om dit te begeleiden.

In de nachten van donderdag 21 en vrijdag 22 december van 0.00 uur tot 5.00 uur is de Keerpuntweg in beide richtingen dicht voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt met behulp van tekstwagens omgeleid via de Keizer Karelweg.

Afbeelding 1: locatie van de werkzaamheden

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.