Damwanden aanbrengen Mr. F. A. van Hallweg en bijpraatmoment

Voor de bouw van de noordelijke bak van de verdiepte ligging brengen wij vanaf maandag 4 september gedurende ongeveer zeven weken damwanden aan tussen het Kazernepad en de toerit naar de snelweg. Van maandag 11 september tot en met vrijdag 22 september is daarvoor een afsluiting nodig van het westelijke deel van de Meester F.A. van Hallweg. Zie het oranje vlak op afbeelding 1 op de volgende pagina voor de exacte locatie. De werkzaamheden vinden van maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur tot 17.00 uur plaats. De damwand langs het oostelijke deel van de Meester F.A. van Hallweg volgt in 2024. 

Wat merkt u ervan? 

Geluids- en trillingshinder 

Het intrillen van damwanden zorgt voor forse geluids- en trillingshinder. Omdat er per damwandplank ook voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd worden die geen hinder geven, is de geluids- en trillingshinder niet continu. We brengen eerst de noordelijke damwand aan. Deze ligt het dichtste bij de Mr. F.A. van Hallweg. Daarna brengen we ook de middendamwand aan, deze ligt iets verder van de woningen af. 

Verkeershinder 

Omdat de damwand dicht bij de Mr. F.A. van Hallweg aangebracht wordt, sluiten we van maandag 11 september 7.00 uur tot vrijdagmiddag 15 september 17:00 en van maandagochtend 18 september 7.00 tot vrijdag 22 september 17.00 uur in twee delen het westelijke deel van de straat af voor fietsers en gemotoriseerd verkeer. De afsluiting schuift met de damwandstelling mee. Op afbeelding 1 op de volgende pagina ziet u wanneer welk deel afgesloten is. Voetgangers kunnen wel passeren tijdens de werkzaamheden, behalve op de momenten dat een damwandplank wordt ingehesen. Dan vragen we voetgangers, vanwege de veiligheid, om maximaal 10 minuten te wachten. Verkeersregelaars begeleiden deze verkeerstops.

Praktische zaken en parkeren 

  • Alle woningen blijven bereikbaar voor nood- en hulpdiensten. 
  • In de week van 11 september is de opstelplek voor mini containers aan het uiteinde van de Goeman Borgesiuslaan niet bereikbaar. U kunt uw container in die week aanbieden op de hoek van de Mr. F.A. van Hallweg. 
  • In de week van 18 september is de opstelplek voor mini containers aan het uiteinde van de Keucheniuslaan niet bereikbaar. U kunt uw container dan aanbieden aan het uiteinde van de Wibautlaan. 
  • Ter hoogte van de huisnummers 9 t/m 29 zijn de parkeervakken langs de weg niet toegankelijk. Ook eventuele parkeerplekken op eigen terrein zijn daar niet toegankelijk omdat ze niet bereikbaar zijn. Mocht u parkeren op eigen terrein en geen parkeervergunning hebben of mocht dit voor u andere problemen geven, dan vragen we u om contact met ons op te nemen: vragen@veenix.nl. Omdat de weg in het weekend van 15 tot 18 september open is, zijn de parkeervakken dan ook toegankelijk. We vragen u om uiterlijk maandagochtend 18 september 07.00 uur uw auto weer weg te halen. 

31 augustus: bijpraatmoment in bezoekerscentrum Amstelveen InZicht 

Omdat de werkzaamheden ter hoogte van uw woning intensiever worden, organiseren wij volgende week een bijpraatmoment. Wij vertellen daar de laatste stand van zaken en u kunt eventuele vragen en zorgen met ons delen. Het bijpraatmoment vindt plaats op donderdag 31 augustus van 19.00 uur tot 20.30 uur in bezoekerscentrum Amstelveen InZicht, Stadsplein 103 (boven boekhandel Libris Venstra en de bibliotheek). Wilt u er bij zijn? Meld u dan aan via A9badhoevedorp-holendrecht@rws.nl. 

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op deze website van Rijkswaterstaat
  • Via deze pagina kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.