Funderingswerkzaamheden Brug over de Amstel

Uitbreiding aan de noordzijde van de brug over de Amstel

Van maandag 9 september tot en met vrijdag 27 september voeren wij funderingswerkzaamheden uit aan de brug over de Amstel. Wij brengen stalen palen aan langs de Amsteldijk Zuid, net ten noorden van de huidige brug. Dit wordt de fundering voor de uitbreiding. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd op doordeweekse dagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur.

Vervangen leidingbrug onder de brug over de Amstel

Tijdens de laatste twee weekenden verplaatsen wij ook de leidingbrug (stalen constructie die een leiding over een weg of watergang heen brengt) die onder de brug over de Amstel loopt. Dit is nodig omdat de leidingbrug op zijn huidige locatie, de toekomstige sloop van het oude deel van de brug in de weg staat. De leidingbrug hebben wij nodig voor de watervoorziening op de bouwplaats. Omdat deze watertoevoer stilligt tijdens de werkzaamheden aan de leidingbrug, kunnen deze alleen buiten normale werkdagen plaatsvinden als er geen waterbehoefte is op de bouwplaats.

  • Van zaterdag 21 september 7.00 uur tot en met zondag 22 september 19.00 uur bouwen wij eerst een nieuwe leidingbrug ten zuiden van de oude.
  • In het weekend erna, van zaterdag 28 september 7.00 uur tot en met zondag 29 september 19.00 uur breken wij de oude leidingbrug af.

Wat merkt u ervan?

Geluid- en trillingshinder

De geluidsoverlast voor de directe omgeving is beperkt. Dit komt omdat we de stalen palen boren in plaats van heien. Ook de geluidsoverlast van de werkzaamheden aan de leidingbrug is naar verwachting beperkt.

Verkeershinder

Voor de beschreven werkzaamheden worden de volgende verkeersmaatregelen genomen op de Amsteldijk Zuid:

  • Om de veiligheid voor het verkeer te waarborgen, zijn korte verkeersstops nodig van maximaal 10 minuten per stuk tijdens het hijsen van de stalen palen en het verplaatsen van de funderingsmachine. Deze verkeersstops vinden plaats tussen maandag 9 september 7.00 uur en vrijdag 27 september 19.00 uur, gespreid over de dagen.
  • Om de werkzaamheden aan de leidingbrug uit te kunnen voeren is het nodig de Amsteldijk Zuid ter hoogte van de A9 volledig af te sluiten. De afsluiting vindt plaats tijdens twee weekenden:
    o Van zaterdag 21 september 7.00 uur tot zondag 22 september 19.00 uur.
    o Van zaterdag 28 september 7.00 uur tot zondag 29 september 19.00 uur.
  • Tijdens de afsluiting wordt al het verkeer omgeleid via de Burgemeester Boersweg. • Het parkeerterrein bij de Kruitfabriek blijft tijdens de werkzaamheden toegankelijk. Tijdens verkeersstops moeten bezoekers maximaal 10 minuten wachten en tijdens de afsluitingen is het terrein bereikbaar via de zuidelijke aanrijroute op de Amsteldijk-Zuid.
Werkzaamheden aan de brug over de amstel.

Actuele hinderkaart We streven altijd naar een betrouwbare planning. Toch kan het voorkomen dat we door tegenslagen later starten dan we communiceerden. Op onze digitale hinderkaart houden we de actuele planning bij. Ook kunt u hier in meer detail lezen met welke werkzaamheden we bezig zijn. De hinderkaart kunt u bekijken door de camera op uw telefoon op de hieronder weergeven QR-code te richten en vervolgens op de gele link te klikken.

QR-code die linkt naar de actuele hinderkaart

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.