Gewijzigde planning werkzaamheden Huntumdreef

Op 26 november informeerden we u met een bouwbericht over de werkzaamheden in de maand januari aan en rondom de Huntumdreef. Omdat IXAS een deel van het benodigde materiaal niet op tijd geleverd krijgt, is de planning aangepast. Bekijk het bouwbericht voor de tabel met data en tijden.

Bouw hulpbrug auto’s

De hulpbrug voor auto’s bij de Huntumdreef zou oorspronkelijk op maandag 25 januari in gebruik genomen worden. Dit is verschoven naar maandag 8 februari. De gewijzigde planning van deze werkzaamheden staat in onderstaande tabel.

Tijdelijk viaduct over Huntumdreef

Aan de zuidzijde van de huidige A9 maken we tijdelijke rijstroken waar een gedeelte van het snelwegverkeer over rijdt tijdens de bouw van de tunnel. We breiden daarvoor het viaduct over de Huntumdreef uit aan de kant van Gaasperdam. De werkzaamheden zijn op 11 januari gestart met het aanbrengen van damwanden voor de fundering.

Opbouw hulpbrug

Na het aanbrengen van de fundering, brengen we onderslagbalken aan waar we de brugliggers op plaatsen en brengen we beton aan voor een goede aansluiting op het bestaande viaduct. Enkele van deze werkzaamheden worden ’s nachts uitgevoerd. Zodra duidelijk is om welke nachten het gaat, informeren we u hierover. De tijdelijke rijstroken op het viaduct worden in mei gebruik genomen door het snelwegverkeer. Bekijk het bouwbericht voor de tabel met de planning

Lees ook