Heiwerkzaamheden voor geluidsscherm en verkeersportalen

In februari 2016 plaatsten we bij de wijk Kantershof een deel van een nieuw geluidsscherm langs de A9. Vanaf maandag 2 oktober gaan we verder met de bouw van dit scherm. Hiervoor heien we van 2 tot en met 20 oktober aan de oost- en westkant van de brug over de Gaasp. In deze periode brengen we ook heipalen aan voor drie verkeersportalen.

Heipalen voor geluidsscherm en verkeersportalen

In april van dit jaar hebben we de laatste heipaal voor de bouw van de tunnel geslagen. In oktober voeren we nog heiwerkzaamheden uit voor de bouw van het geluidsscherm langs de A9 ter hoogte van de Bijlmerweide en de brug over de Gaasp. Tussen maandag 2 oktober en vrijdag 20 oktober brengen we hiervoor betonnen heipalen aan, aan de oost- en de westkant van de brug over de Gaasp. Daarnaast brengen we in deze periode palen aan voor de fundering van drie verkeersportalen, die later worden geplaatst.

 

Opbouwen geluidsscherm

Als de heipalen voor het geluidsscherm in de grond zitten, starten we met de opbouw van het scherm. Deze werkzaamheden voeren we overdag uit en brengen weinig hinder met zich mee. Begin 2018 is dit deel van het geluidsscherm klaar. Als de tunnel open is voor het verkeer, bouwen we het laatste deel van het geluidsscherm bij de Kromwijkdreef.

Geluidshinder

De (hei)werkzaamheden voeren we uit van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur. Als het werk uitloopt, heien we mogelijk ook op zaterdag (vanaf 8.00 uur). Heien zorgt voor geluidsoverlast in de omgeving.

 

Vanwege de herdenking van de Bijlmerramp heien we op woensdag 4 oktober tot 16.00 uur.

Meer informatie

Bouwbericht – heipalen voor geluidsschermen