*Update* Juli – oktober: nacht- en weekendafsluitingen A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht

UPDATE: In verband met het nestelen van oeverzwaluwen op het bouwterrein, worden de werkzaamheden van het weekenden van vrijdag 13 september tot maandag 16 september verplaatst naar vrijdag 4 oktober tot en met maandag 7 oktober.

De komende maanden wordt het verkeer ter hoogte van de Schipholbrug en Ouderkerk aan de Amstel omgelegd naar de nieuwe, bredere rijbanen. Hiervoor zijn diverse nacht- en weekendafsluitingen nodig.

De afgelopen maanden heeft VeenIX de nieuwe, bredere noordelijke rijbaan van de A9, over een lengte van 1 kilometer rondom de Schipholbrug, klaargemaakt voor gebruik. Deze zomer schuift al het verkeer op deze locatie op naar die noordelijke rijbaan zodat de zuidelijke rijbaan vrij is van verkeer en deze eveneens kan worden vernieuwd en verbreed. Ter hoogte van Ouderkerk aan de Amstel wordt in het najaar de zuidelijke, bredere rijbaan in gebruik genomen. Het verkeer wordt hier in twee stappen omgezet zodat de noordelijke rijbaan verbreed kan worden.

Afsluitingen en omleidingen

Om bovenstaande te kunnen realiseren, is de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht dicht op de volgende momenten:

A9 dicht richting Schiphol/Haarlem, incl. oprit 6 Aalsmeer Van vrijdag 26 juli 20.00 uur tot zaterdag 27 juli 9.00 uur (Avond en nachtafsluiting) Het verkeer worde omgeleid via de. A2, A10 en A4 en moet rekening houden met 10-30 minuten extra reistijd. Van vnijdag 25 oktober 20.00 uur tot maandag 28 oktober 5.00 uur (weekendafsluiting) Het verkeer wordt omgeleid via de A2, A10 en A4 en moet rekening houden met 10-30 minuten extra reistijd. A9 dicht richting Utrecht/Almere Van vrijdag 9 augustus 22.00 uur tot maandag 12 augustus 5.00 uur. (Weekendafsluiting) Het verkeer wordt omgeleid via de A4. A10 en A2 en moet rekening houden met 10-30 minuten extra reistijd. Van vrijdag 13 september 20.00 uur tot maandag 16 september 5.00 uur. (Weekendafsluiting) Het verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2. Houd rekening met 10-30 minuten extra reistijd. Van vrijdag 4 oktober 20.00 uur tot maandag 7 oktober 5.00 uur. (Weekendafsluiting) Het verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2. Houd rekening met 10-30 minuten extra reistijd.

 

Persoonlijke reisadviesdienst Ask&GO

Tijdens de weekendafsluitingen in augustus, september en oktober is de persoonlijke reisadviesdienst Ask&GO actief. Zo ga je goed voorbereid op weg. Klik hier voor meer informatie.

Schipholbrug

Vanaf 12 augustus ligt bij de Schipholbrug de definitieve rijbaan, maar nu nog met een 6-0 systeem erop. Dit betekent dat het verkeer vanaf dan in beide richtingen, op drie rijstroken per rijrichting (totaal 6), op de definitieve noordelijke rijbaan gaat rijden (en er 0 rijstroken op de zuidelijke rijbaan in gebruik zijn, vandaar 6-0). In 2025 komt op de noordelijke rijbaan de definitieve rijstrook-indeling (4 rijstroken) richting Schiphol/Haarlem met het definitieve asfalt met de definitieve belijning, signalering etc.

Ouderkerk aan de Amstel

Ter hoogte van Ouderkerk aan de Amstel rijdt het verkeer richting Utrecht/Almere vanaf 28 oktober over de definitieve zuidelijke rijbaan. Het verkeer richting Schiphol/Haarlem rijdt dan op de oude zuidelijke rijbaan. De noordelijke rijbaan is op deze locatie vrij van verkeer zodat deze verbreed kan worden.

Drie deelgebieden

De A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht wordt verbreed en ter hoogte van Amstelveen over lengte van 1,6 kilometer verdiept aangelegd. Om deze werkzaamheden uit te voeren, is dit stuk snelweg opgedeeld in drie deelgebieden: west (rondom de Schipholbrug), midden (Amsterdamse Bos en Amstelveen) en oost (Ouderkerk aan de Amstel). Elk deelgebied heeft een eigen planning. Dit betekent dat de deelgebieden niet afhankelijk zijn van elkaar qua uitvoering én planning. Mocht er in een deelgebied vertraging opgelopen worden, heeft dat geen invloed op de andere deelgebieden.