Langere werkdagen ter westen van Keizer Karelweg

Betonstort op vrijdag 6 september in uw omgeving

Op vrijdag 23 augustus hebben we de eerste helft van het beton voor de constructievloer gestort van het compartiment ten westen van de Keizer Karelweg (compartiment 7A). Op vrijdag 6 september storten we de tweede helft van de constructievloer in dit compartiment. Zie afbeelding op pagina 3 voor de exacte locatie van het compartiment.

Het storten van de constructievloer moet in één keer, zonder onderbrekingen gebeuren om te voorkomen dat er naden en scheuren ontstaan. We starten vrijdagochtend 6 september om 6.00 uur en verwachten dat de werkzaamheden tot circa 0.00 uur duren. We zijn tot ongeveer 03:00 bezig met de afwerking van de vloer.

Wat merkt u ervan?

Het geluid van het storten van dit beton is vergelijkbaar met de stort van onderwaterbeton. U kunt geluidshinder ervaren van de betonpomp (een constant tikkend geluid) en van het aanwezige bouwverkeer tot ongeveer 0:00 uur. Ook is de bouwplaats verlicht, dit duurt tot ongeveer 03:00. Het afwerken van de vloer veroorzaakt geen geluidshinder. Na compartiment 7A volgen dezelfde werkzaamheden bij andere compartimenten in uw omgeving.

Komende twee maanden langere werkdagen

Vanaf vrijdag 6 september tot begin november werken we bij compartiment 7A met dubbele diensten. Dat betekent dat we in de ochtend een uur eerder beginnen, om 6.00 uur, en doorgaan tot 0.00 uur. In totaal duurt de werkdag dus van 6.00 uur tot 0.00 uur van maandag tot en met vrijdag.

Werkzaamheden kruispunt Keizer Karelweg

We verlengen de werkdagen om op tijd klaar te zijn voor het verplaatsen van het kruispunt van de Keizer Karelweg met de op- en afritten van de A9 (DDI-kruispunt) in de 2de helft van november. De DDI wordt dan een aantal meters naar het westen verplaatst zodat we op de plek waar nu de DDI ligt, de verdiepte bak kunnen gaan bouwen. De komende weken bouwen we de wanden en een deel van het dak van de toekomstige overkapping Stadshart. Op dit dak komt straks de DDI te liggen.

Wat merkt u ervan?

  • We verwachten dat de geluidsoverlast van de werkzaamheden beperkt is. Maar omdat we in de vroege ochtend en late avond werken en er dan weinig andere omgevingsgeluiden zijn, kan het meer opvallen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de kraan en timmerwerkzaamheden met handgereedschap. We voeren in de nachten geen werkzaamheden uit met luide machines.
  • Er is verlichting nodig om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. Hier kunt u mogelijk hinder van ondervinden.

Bijpraatmoment (nachtelijke) werkzaamheden

Om bovenstaande werkzaamheden verder toe te lichten en om te horen hoe u deze langere werkdagen ervaart, organiseren we op dinsdag 17 september, van 20.00 uur tot 21.00 uur, een digitaal bijpraatmoment. Heeft u al eens deelgenomen aan een digitaal bijpraatmoment? Dan ontvangt u in de week voorafgaand aan het moment per mail een link voor Microsoft Teams. Heeft u niet eerder deelgenomen en wilt u deze keer wel aanwezig zijn? Stuur dan uw naam, adres en het e-mailadres waarop u de uitnodigingslink wilt ontvangen naar A9badhoevedorp-Holendrecht@rws.nl. U ontvangt in de week voor het bijpraatmoment de link per mail.

Actuele hinderkaart

We streven altijd naar een betrouwbare planning. Toch kan het voorkomen dat we door tegenslagen later starten dan we communiceerden. Op onze digitale hinderkaart houden we de actuele planning bij. Ook kunt u hier in meer detail lezen met welke werkzaamheden we bezig zijn. De hinderkaart kunt u bekijken door de camera op uw telefoon op onderstaande QR-code te richten en vervolgens op de gele link te klikken.

QR-code die linkt naar de actuele hinderkaart

 

locatie werkzaamheden

Afbeelding 1: locatie van de werkzaamheden ten westen van de Keizer Karelweg

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.