Let op: A9 richting Utrecht rond 8.00 uur open, richting Haarlem om 10.00 uur


Let op: Het inhijsen van het nieuwe dek van de Schipholbrug is toch wat uitgelopen. Hierdoor gaat de A9 richting Utrecht pas rond 8.00 uur open en richting Haarlem om 10.00 uur. Voor actuele reisinformatie: www.rwsverkeersinfo.nl.  

Afsluitingen en omleidingen A9 aankomende dagen

A9 dicht richting Utrecht/Almere:

  • Afgesloten tot maandag 17 juni 8.00 uur, vanaf knooppunt Badhoevedorp tot en met afrit 5 Amstelveen- Stadshart.
  • Verkeer vanuit de richting Alkmaar/Haarlem naar Amsterdam/Utrecht/Almere wordt bij knooppunt Raasdorp omgeleid via de A5 en A10 (noord).
  • Verkeer vanuit de richting Den Haag/Schiphol wordt omgeleid via de A4, A10 (zuid) en de A2.

A9 dicht richting Schiphol/Haarlem:

  • Afgesloten tot maandag 17 juni 10.00 uur, vanaf knooppunt Holendrecht tot en met knooppunt Badhoevedorp afgesloten. Oprit 6 Aalsmeer is het hele weekend open.
  • Het verkeer vanuit de richting Utrecht/Almere naar Schiphol/Haarlem wordt omgeleid via de A2, A10 (zuid) en de A4.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om voor vertrek de actuele verkeersinformatie te checken. Is het druk op uw route? Stel de reis als het kan dan uit tot een rustiger moment. Ook adviseren we om waar mogelijk samen te reizen of anders te reizen. Is de reis toch nodig? Volg dan de omleidingsroutes en houd rekening met extra reistijd. Tijdens de weekendafsluiting van de A9 is ook de persoonlijke reisadviesdienst Ask and Go actief. Ga naar www.askandgo.nl en stel direct je vraag.

Forse verkeershinder

Dit weekend (14-17 juni) zijn ook de A12 en A20 tussen Moordrecht en knooppunt Oudenrijn in de richting van Utrecht afgesloten. Deze geplande werkzaamheden vinden de hele maand juni plaats. De combinatie met de werkzaamheden aan de A9 kan leiden tot forse verkeershinder voor weggebruikers op de snelwegen in Noord- en Zuid-Holland. Om deze hinder zoveel mogelijk te beperken heeft Rijkswaterstaat de omleidingsroutes zoveel mogelijk op elkaar afgestemd.

Kijk voor meer informatie over de omleidingsroute voor de A12 op: Hinder en maatregelen A12: groot onderhoud (rijkswaterstaat.nl).

Nieuwe datum

Rijkswaterstaat verbreedt en vernieuwt de Schipholbrug over de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Het aanvoeren en inhijsen van het bredere brugdek zou oorspronkelijk eind mei plaatsvinden. Hoewel dit niet kon doorgaan vanwege slechte weersomstandigheden, was de A9 dat weekend wel afgesloten in verband met andere werkzaamheden aan de snelweg.

Met alle betrokken partijen is een nieuwe datum gezocht om het dek alsnog op korte termijn te vervoeren en op zijn plek te leggen. Door het vele noodzakelijke onderhoud aan rijkswegen in de regio komende periode zijn de opties voor een nieuwe datum beperkt. Ondanks de aanzienlijke verkeershinder die we komend weekend verwachten, is dit weekend de enige optie om forse vertraging van het A9 project te voorkomen.

A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht (A9BAHO) naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. De werkzaamheden aan de A9BAHO maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad.