Liggers nieuwe fly-over en viaducten knooppunt Holendrecht

Bij knooppunt Holendrecht bouwen we een nieuwe fly-over en breiden we de bestaande viaducten uit. In de weekenden van 14 tot 16 april en van 21 tot 24 april brengen we liggers aan: In het eerste weekend boven de parallelbaan van de A2 richting Amsterdam, in het tweede boven de twee hoofdrijbanen. In het tweede weekend maken we ook de nieuwe rijstrook op de hoofdrijbaan van de A2 richting Utrecht af.

Nachtwerk voorbereiden inhijsen liggers

Tussen dinsdag 11 en donderdag 20 april voeren we tussen 22.00 en 5.00 uur voorbereidende werkzaamheden uit voor het inhijsen van de liggers. We werken deze nachten bij de bestaande viaducten op de A2. We verwijderen onder andere de geleiderail en betonnen randen, plaatsen barriers en boren gaten in het beton van de viaducten.

Werkzaamheden 14 – 16 april

Van vrijdag 14 april 22.00 tot zondag 16 april 1.00 uur hijsen we liggers in boven de parallelrijbaan van de A2 richting Amsterdam. Voor het inhijsen van de liggers werken we met meerdere kranen. Om de kranen op de rijbanen op te kunnen bouwen, verwijderen we ter plaatse een stuk geleiderail.

Afsluitingen en omleidingen 14 – 16 april

  • Doorgaand verkeer richting Amsterdam/Almere wordt bij knooppunt Badhoevedorp omgeleid via de A10 en de A1.
  • Verkeer van de A9 uit Badhoevedorp voor de A2 richting Amsterdam wordt omgeleid via af- en oprit 3 Abcoude.
  • Lokaal verkeer wordt omgeleid via afrit 1 Ouderkerk aan de Amstel. De omleidingsroutes worden aangegeven met gele borden.

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 15 minuten.

Werkzaamheden 21 – 24 april

Van vrijdag 21 april 20.00 tot maandag 24 april 5.00 uur hijsen we liggers in boven de hoofdrijbanen van de A2. In dit weekend maken we ook de derde rijstrook op de hoofdrijbaan van de A2 richting Utrecht af. Hiervoor frezen we het oude asfalt en brengen vervolgens nieuw asfalt aan.

Afsluitingen 21 – 24 april

Overdag ondervindt het verkeer weinig hinder van de werkzaamheden. Al het verkeer kan via de parallelrijbanen van de A2 langs knooppunt Holendrecht rijden.

 

Van vrijdag 21 april 22.00 tot zaterdag 22 april 8.00 uur is de verbindingsboog van de A2 richting Utrecht naar de A9 richting Amersfoort/Almere afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A10 en de A1. Lokaal verkeer wordt omgeleid via afrit 1 Ouderkerk aan de Amstel.

 

Van zaterdag 22 april 21.00 tot zondag 23 april 9.00 uur is de A2 richting Utrecht afgesloten tussen knooppunt Amstel en knooppunt Holendrecht. Verkeer wordt omgeleid via de A10, A1 en A4.

Hinder

Het inhijsen van de liggers en de werkzaamheden aan de weg kunnen zorgen voor geluidsoverlast. Mogelijk ondervindt u ook hinder van de verlichting van de bouwplaats.

Lees meer

Bouwbericht – Liggers nieuwe fly-over en viaducten knooppunt Holendrecht