Minister geeft startsein verbreding A9 Badhoevedorp – Holendrecht

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) gaf op maandag 15 maart het startsein voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Dit deed ze door het uitkijkpunt langs de A9 in Amstelveen officieel te openen.

Minister Cora van Nieuwenhuizen: ‘Ondanks dat we in lockdown zitten, blijft het erg druk op de snelweg. Thuiswerken biedt kansen, maar de mobiliteit zal hoe dan ook groeien. We willen weer deels naar kantoor, we willen reizen. Onze bevolking groeit én de economie trekt straks weer aan. Dat betekent dat we moeten blijven investeren in onze wegen. Zeker hier, één van onze belangrijkste economische gebieden van het land. Dat doen we niet voor niks: bij de A1 tussen Muiderberg en Diemen zijn de files na de verbreding met maar liefst 80% verminderd. Ik ben blij dat we vandaag beginnen aan het sluitstuk van het grootste en meest complexe wegenbouwproject van de afgelopen 15 jaar.’

Meekijken met de bouw

In Amstelveen is naast de snelweg een uitkijkpunt gebouwd. Bezoekers van dit uitkijkpunt kunnen hier ‘live’ de bouw van de verdiepte ligging bekijken. Via virtual reality kan iedereen straks ook met behulp van een QR-code bekijken hoe de omgeving er uit komt te zien als het werk klaar is. In Ouderkerk aan de Amstel komt ook een uitkijkpunt.

Helaas is het uitkijkpunt voor bezoekers nog gesloten door de coronamaatregelen. Zodra de maatregelen het toelaten, stellen we het uitkijkpunt open op donderdag en vrijdag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Het uitkijkpunt maakt ook onderdeel uit van de rondleidingen, die ook van start gaan als de coronamaatregelen het toelaten. Via deze website en de digitale nieuwsbrief houden we je op de hoogte.

Buurbouw

In samenwerking met Buurbouw is het uitkijkpunt aangekleed met bouwdoeken waarop afbeeldingen van foto’s te zien zijn uit het nabijgelegen Cobra museum. Hierdoor ontstaat tijdelijk een gratis openlucht expositie. Want dat is waarvoor Buurbouw is opgericht: de bouwperiode van waarde laten zijn voor de omgeving.