Nacht- en weekendafsluitingen A9

Werkzaamheden A9 Ouderkerk aan de Amstel

Inmiddels zijn veel viaducten van de A9 in Ouderkerk aan de Amstel naar het zuiden verbreed. Nu moeten we de noordkant gaan verbreden. Voordat we hiermee kunnen starten, moet de noordkant van het viaduct vrij zijn van verkeer om te werken. Daarom schuiven we al het A9-verkeer begin oktober een stukje naar het zuiden op. Daar leggen we op dit moment namelijk de toekomstige nieuwe zuidelijke rijbaan aan. Hieronder een toelichting welke werkzaamheden en verkeershinder hierbij komen kijken. Op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat vindt u een filmpje waarin we uitleggen hoe we de A9 tussen de Burgemeester Boersweg en knooppunt Holendrecht verbreden terwijl de snelweg zo veel mogelijk openblijft voor het verkeer: QR-code:

Voorbereidende werkzaamheden in de nachten 16 – 20 september

In 4 avonden en nachten van maandag 16 september tot en met vrijdag 20 september, tussen 20.00 uur en 5.00 uur, voeren wij voorbereidende werkzaamheden uit:

  • Grondwerkzaamheden.
  • We plaatsen (onderdelen van) nieuwe portalen en verwijderen oude portalen op diverse locaties. Portalen zijn de stalen witte constructies boven de snelweg waar onder andere de bebording aan hangt. Zie afbeelding 1 voor locaties van deze werkzaamheden.
  • We slijpen detectielussen in het asfalt bij de portalen. Dit zijn kabels in het wegdek waarmee met behulp van elektronica informatie over het verkeer op de weg doorgegeven kan worden.

Wat merkt u ervan?

Geluids- en trillingshinder
  • Het slijpen van detectielussen veroorzaakt forse geluidshinder voor de directe omgeving.
  • De geluidshinder van de overige werkzaamheden is naar verwachting beperkt. Echter, omdat we de werkzaamheden in de nacht uitvoeren en er weinig andere omgevingsgeluiden zijn, verwachten we dat deze werkzaamheden wel hoorbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van bouwverkeer en geluid van materiaal op materiaal.
Verkeershinder

In de avonden en nachten van maandag 16 september tot en met vrijdag 20 september, tussen 20.00 uur en 5.00 uur is de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht in beide richtingen dicht. Lokaal verkeer richting Schiphol/Haarlem kan gebruik maken van de Burgemeester Stramanweg (N522) richting de A2 of Europaboulevard (s109) richting de A10. Lokaal verkeer richting Utrecht/Almere kan gebruik maken de Burgemeester Stramanweg (N522) richting de A2.

4-7 oktober A9 richting Holendrecht dicht: klaarmaken nieuwe zuidelijke rijbaan voor gebruik

De afgelopen maanden is aan de zuidkant van de A9 een nieuwe rijbaan aangelegd. In het weekend van vrijdag 4 tot maandag 7 oktober maken we deze rijbaan klaar voor gebruik zodat vanaf maandag 7 oktober het verkeer richting knooppunt Holendrecht hierop kan gaan rijden waardoor de noordelijke rijbaan vrij is van verkeer en we de viaducten kunnen verbreden.

Wat merkt u ervan?

We werken van vrijdag 4 oktober 20.00 uur tot maandag 7 oktober 5.00 uur aan een stuk door. In onderstaande tabel vindt u de mate van hinder van de werkzaamheden:

Dagdeel en datum

Werkzaamheden

Mate van hinder

Vrijdag 4 oktober 20.00 uur tot zaterdagochtend 5 oktober

Verwijderen van de vangrail, barriers en asfalt om huidige rijbaan op nieuwe rijbaan aan te sluiten

Het verwijderen van de vangrail en het asfalt zorgen voor forse geluidshinder. Het verwijderen van de barriers zorgt voor matige geluidshinder.

Zaterdag 5 oktober overdag

Grondwerkzaamheden en asfalt aanbrengen

We verwachten dat de grondwerkzaamheden en het aanbrengen van asfalt minimale geluidshinder veroorzaken.

Zaterdagavond en -nacht 5 op 6 oktober

Asfalt oude rijbaan verwijderen *

Het verwijderen van het asfalt zorgt voor forse geluidshinder.

Zondag 6 oktober overdag

Grondwerkzaamheden en asfalt aanbrengen

We verwachten dat de grondwerkzaamheden en het aanbrengen van asfalt minimale geluidshinder veroorzaken.

Zondagavond en -nacht 6 op 7 oktober

Asfalt oude rijbaan verwijderen *

Barriers plaatsen en wegmarkering aanbrengen

Het verwijderen van het asfalt zorgt voor forse geluidshinder.

Het plaatsen van de barriers en aanbrengen van wegmarkering zorgt voor matige geluidshinder

*In verband met de volgorde van de werkzaamheden en de beschikbaarheid van onze uitvoerders, vinden deze werkzaamheden plaats in de nacht. Helaas kunnen we daardoor niet voorkomen dat u hinder ondervindt van de werkzaamheden.

Verkeershinder

A9 richting knooppunt Holendrecht dicht:

  • Van vrijdag 4 oktober 20.00 uur tot maandag 7 oktober 5.00 uur: De A9 is in één richting dicht: vanaf knooppunt Badhoevedorp tot en met knooppunt Holendrecht. Verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2.

Meer informatie over de afsluitingen en omleidingen is te vinden op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat, www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl Zie afbeelding 1 voor een overzicht van de verkeershinder.

hinderkaart

Afbeelding 1: Locatie werkzaamheden en overzicht verkeershinder

Vervolg werkzaamheden

In het weekend van vrijdag 25 tot maandag 28 oktober is de A9 richting Badhoevedorp afgesloten. Dan verleggen wij de rijbaan voor verkeer richting knooppunt Badhoevedorp naar het zuiden. Hierover informeren wij u later.

Na bovenstaande werkzaamheden is de noordkant van viaducten vrij van verkeer en kunnen we starten met het slopen van het noordelijke deel van deze viaducten. Over het slopen informeren wij u op een later moment.

Actuele hinderkaart

We streven altijd naar een betrouwbare planning. Toch kan het voorkomen dat we door tegenslagen later starten dan we communiceerden. Op onze digitale hinderkaart houden we de actuele planning bij. Ook kunt u hier in meer detail lezen met welke werkzaamheden we bezig zijn. De hinderkaart kunt u bekijken door de camera op uw telefoon op de hier onder weergeven QR-code te richten en vervolgens op de gele link te klikken.QR-code die linkt naar de actuele hinderkaart

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.