Nachtelijke hijswerkzaamheden Gaasperdammertunnel bij metrolijn

In februari voert aanneemcombinatie IXAS ongeveer 8 nachten hijswerkzaamheden uit op het bouwterrein ter hoogte van de metrolijn. IXAS hijst grote wandkisten voor de noordelijke tunnelbuizen over het metrospoor heen om aan de westzijde van het spoor te kunnen starten met het maken van de wanden van de tunnel. Deze hijswerkzaamheden mogen we alleen uitvoeren als er geen metro’s rijden: tussen 00.00 en 05.00 uur ‘s nachts.

Hinder

Werkzaamheden die ‘s nachts uitgevoerd worden, geven vaak meer hinder dan overdag: ’s nachts is er minder omgevingsgeluid. Bij deze hijswerkzaamheden staan er 1 of 2 hijskranen, is er een kleine ploeg mensen aan het werk en is er verlichting. Hijswerkzaamheden maken weinig geluid. Door de verlichting en de aanwezigheid van mensen op het bouwterrein kunnen de werkzaamheden wel merkbaar zijn.

Planning

De eerste 3 nachten met hijswerkzaamheden zijn de nachten van dinsdag 31 januari op woensdag 1 februari, woensdag 1 op donderdag 2 februari en donderdag 2 op vrijdag 3 februari. In de weken van 6 en 13 februari vinden er nog een aantal hijsnachten plaats. Deze zijn nog niet in de planning opgenomen. Zodra deze nachten bekend zijn, nemen we ze op in het IXAS-werkschema op de pagina A9 Holendrecht – Diemen (Gaasperdammerweg). Later hijsen we ook de kisten voor de zuidelijke tunnelbuizen over de metrolijn heen. Hier informeren we u apart over.

Lees meer