Nachtwerkzaamheden testen funderingspalen

Testen funderingspalen

Onder de noordelijke bak van de verdiepte ligging komen in totaal 6.900 funderingspalen van verschillende types. Deze palen zorgen er samen voor dat de betonnen bak straks niet omhoog komt drijven door de druk van het grondwater.

Voordat gestart is met de werkzaamheden aan de verdiepte ligging, zijn berekeningen gemaakt van de trekkracht van de palen. Hiervoor hebben we in 2021 diverse proeven gedaan. Om te controleren of de geplaatste palen sterk genoeg zijn om de noordelijke bak straks op zijn plek te houden, voeren we testen met de palen uit: een machine trekt aan de paal totdat we een bepaald niveau van ‘kracht’ meten. Wanneer uit de test blijkt dat de palen niet sterk genoeg zijn, moeten we extra palen bijplaatsen.

Omdat externe trillingen de meting kunnen beïnvloeden, voeren we de testen in de avond en nacht uit. Dan zijn er minimale trillingen van buitenaf.

Zie afbeelding 1 op de achterkant van deze brief voor de testlocatie.

werkzaamheden meanderpark

Nachtwerkzaamheden

Het gaat om de volgende avonden en nachten vanaf 19.00 uur tot uiterlijk 6.00 uur:

  •  Maandag 26 februari op dinsdag 27 februari;
  • Dinsdag 27 februari op woensdag 28 februari;
  • Maandag 11 maart op dinsdag 12 maart;
  • Dinsdag 12 maart op woensdag 13 maart.

Wat merkt u ervan?

Het uitvoeren van de test levert geluidsoverlast op van de ’trekmachines’. Dit is een voortdurend monotoon geluid. Ook is er verlichting nodig om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. Omdat we maximaal 2 palen per nacht testen, moet de test-opstelling ’s nachts één keer worden verplaatst. Dit wordt uitgevoerd door een grote kraan. Hier kunt u geluidshinder van ondervinden.

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.